U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lindsay Whalen visszavonult a válogatottságtól

2018.02.02. 23:49 | Amerikai válogatott

Az USA Basketball a hivatalos honlapján tette közzé azon játékosok névsorát, akikre a februári válogatott összetartáson számíthat a szakmai stáb. Ebből a közleményből derül ki az is, hogy Lindsay Whalen visszavonult a válogatottságtól.

 

 

Lindsay Whalen összesen 69 mérkőzésen szerepelt az amerikai válogatottban. A klasszis irányító mérlege 66 győzelem és mindössze három vereség. Két olimpiai aranyérmet és két Világbajnokságot nyert a csapattal.

 

„Nagyon nehéz döntés, de úgy érzem, hogy eljött az idő a pályafutásomban, amikor át kell adni a helyemet a fiataloknak. Brazíliában mutatkoztam be a válogatottban és a tavaly az Olimpián ott szerepeltem utoljára. Keretbe foglalta a pályafutásomat.” – fogalmazott Whalen az USA Basketball közleményében.


Whalen visszavonulása teret adhat annak, hogy Sue Bird rutinos irányítóként továbbra is tagja maradjon a keretnek, miközben megkezdődhet az 1-es, 2-es poszt fiatalítása is.

 


Az amerikai válogatott téli összetartására február 9. és 11. között kerül sor a University of South Carolina edzőközpontjában. A korábban meghirdetett bő keretből 16 játékos jelezte részvételét. Ők Sue Bird, Tina Charles, Layshia Clarendon, Elena Delle Donne, Skylar Diggins-Smith, Stefanie Dolson, Brittney Griner, Tiffany Hayes, Jewell Loyd, Angel McCoughtry, Maya Moore, Nneka Ogwumike, Kelsey Plum, Diana Taurasi, Morgan Tuck és Courtney Williams.

 

Az előbbiekben felsorolt klasszisok mellett még hat olyan játékost hívott be a szakvezetés, akik ugyan nem tagjai a bő keretnek, de teljesítményüket szemmel tartja az USA Basketball. Ebben a formában Allisha Gray, Chelsea Gray, Tiffany Mitchell, Brittney Sykes, Sydney Wiese és Elizabeth Williams kapta meg a bizalmat.


Sylvia Fowles és Breanna Stewart személyében két olyan játékos van, aki Kínában légióskodik és az ottani rájátszás menetrendjének függvénye, hogy meg tudnak-e jelenni az összetartáson. Nagy szükség lenne rájuk, hiszen hiába a világ legerősebb csapatáról van szó, az amerikai válogatottnál mindig nagy probléma a játékosok időrendjének összehangolása. A világversenyek előtt kevés időt tudnak együtt eltölteni. A szeptemberi Világbajnokság előtt még májusban lesz egy rövid összetartás, majd a torna előtti pár napban.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: