Európa-bajnokság 2019

Székely Norbert a februári Eb-selejtezőkről

2018.02.08. 15:47 | Magyar válogatott

Csütörtökön az M4 Sportnak adott hosszabb interjút Székely Norbert szövetségi kapitány. A teljes beszélgetés megtekinthető ITT. Az alábbiakban a fontosabb részletekből szemezgetünk.


A magyar válogatott szombaton 17 órától Oroszországot, majd szerdán 18 órától Litvániát fogadja a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Székely Norbert a beszélgetés elején elmondta, hogy az ilyenkor elkerülhetetlen apróbb problémákon túl súlyos sérülés nem hátráltatja a munkát. „Minden rendben van. Kisebb problémával küzdünk csak, Cyesha Goree-nak volt egy agyrázkódás gyanús esete vasárnap. Ő is megérkezett hétfőn és tegnap már edzett is. Szabó Fannival van még egy kicsi probléma, a térde rakoncátlankodik. Tegnapi edzésen pedig Zele Dorinának sikerült egy rossz lépést tennie. Alapvetően jól vagyunk, ezek egészen pici sérülések.” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki külön is kiemelte a csapategységet. Ennek megfelelően klasszikus értelemben vett keretszűkítésre sem kerül sor.


„Nagyon összetartó csapatról van szó. Olyan kohézió van, hogy meg mertük azt lépni, hogy ezt a csapatot itt fogjuk végig tartani és csak a két mérkőzésre fogjuk kijelölni azt a 12 játékost, aki éppen aktuálisan játszani fog. Ez azt jelenti, hogy nem fogjuk csökkenteni a létszámot.” – jelentette ki a válogatott szakmai vezetője.


Székely Norbert ezúttal is hangsúlyozta, hogy a novemberi és a februári 10 napban nagy átalakításokra a játékot illetően nincs lehetőség. „Nagyon kevés idő áll rendelkezésünkre és így nem is nagyon tudjuk átalakítani a taktikát. Amit az Európa-bajnokságon az előző szövetségi kapitánnyal játszott a magyar válogatott, azt játssza most is. Próbálunk egy kicsit persze változtatni, de igazából a nyári program lesz az, amikor a saját szánk íze szerint tudjuk majd megváltoztatni azt, amit eddig játszottak.” – kezdte a kapitány, majd így folytatta:

 


„Alapvetően nem igazán kellett és nem is tudtunk komoly változtatásokat eszközölni. Ez a csapat készen áll arra, hogy harcoljon, hogy megvívja ezt a két Európa-bajnoki selejtezőt és megpróbálja kivívni a kvalifikációt. Ez nem lesz egyszerű, jó csapatok ellen kell játszani. Be kel osztani az erőnket. Nagyon fontos lesz, hogy a két csapat ellen legyünk motiváltak és legyünk aktuálisan nagyon magas játékszinten. Jól működjenek a játékkapcsolataink. Két olyan csapat ellen játszunk, mely egyébként erősebbnek tűnik, de a csapategység szempontjából mi vagyunk az erősebbek.”


Arra a riporteri felvetésre, hogy a reális kvalifikációs esélyhez Litvánia ellen lényegében kötelező a győzelem, Székely Norbert így reagált: „Hozzáteszem, hogy még mindig nem tartom magunkat toronymagas esélyesnek, de ahhoz, hogy az Eb-re tudjunk kvalifikálni, ahhoz tényleg a litvánokat kell megverni. Az oroszok elleni meccs pedig azért fontos, mert abból fogunk belemenni a litvánok ellenibe. Nekünk nagyon fontos az, hogy az oroszok ellen olyan képet mutassunk, ami esélyt ad arra, hogy a maximumot hozzuk ki a litvánok elleni mérkőzésből is.” – összegzett a válogatott szakvezetője.

 

A teljes beszélgetés megtekinthető ITT

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: