U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A heti WNBA átigazolások áttekintése

2018.02.09. 09:54 | WNBA

Február 1. óta tart az átigazolási időszak a WNBA-ben. Az első hétvége tapasztalatait már korábban összefoglaltuk, most nézzük, hogy a héten milyen bejelentések történtek a tengerentúlon.


Hivatalossá vált, hogy Angel McCoughtry egy év kihagyás után visszatér a ligába az Atlanta Dream csapatához. Eredetileg is ez volt a terv, hogy egy szezont hagy ki. A visszatérése alkalmából McCoughtry kedves üzenetet fogalmazott meg a szurkolóknak, melyben kifejtette, hogy motiváltabb, mint valaha. A Dream-nél igyekeznek erős csapatot köré rakni. Renee Montgomery szerződtetése nagyot szólt a múlt héten, azóta még Maggie Lucas, Shekinna Stricklen és Jessica Breland is aláírt.


Szintén hivatalossá vált még egy másik visszatérés, Liz Cambage a Dallas Wigns játékosa lesz. Cambage pályafutása elején két felejthető szezont teljesített az Egyesült Államokban, de egy ilyen adottságokkal rendelkező centernek immár kellő rutinnal helye van a WNBA-ben.

 


Érdemes egy kitekintést tenni a címvédő Minnesota Lynx irányába. Lynetta Kizer és a francia válogatott Endy Miyem személyében két szabadügynököt igazoltak. Mellettük pedig idén is számítanak az olasz szupertehetség Cecilia Zandalasini szolgálataira, aki tavaly ősszel mutatkozott be. A tavalyi döntő másik résztvevőjénél a Los Angeles Sparks-nál hosszabbított Alana Beard, illetve szerződést kapott Jolene Anderson és Saicha Grant-Allen.


A Connecticut Sun is nagy forgalmat bonyolított. Alyssa Thomas mellett 2015 után újra visszatér Kelsey Griffin. A profi karrierjét még hazánkban kezdő, azóta ausztrál állampolgárságot is szerző center egyelőre olyan szerződést írt alá, amivel a csapat edzőtáborában szerepelhet. Ha jó formában lesz, szinte biztos, hogy tétmeccsen is bemutatkozhat. A Sun-tól még a spanyol Leticia Romero és Laney Betnijah kapott hasonló szerződést.


A további játékos mozgásokat tekintve Washingtonból érdemes kiemelni Devereaux Peters és Asia Taylor szerződtetését. A Seattle Storm Crvendakic mellett Noelle Quinn-nel is megállapodott. Az Indiana Fever-nél pedig Jennie Simms és Jennifer Hamson hosszabbított. A Phoenix Mercury Camille Little-vel egyezett meg újabb egy évre.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: