U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatták a WNBA 2018-as versenynaptárát

2018.02.09. 14:37 | WNBA

A WNBA a hivatalos honlapján közzétette a 2018-as évad menetrendjét. A nyitó hétvégéből már botrány is lett.


A WNBA 2018-as szezonja május 18-án pénteken veszi kezdetét, amikor a Phoenix Mercury a Dallas Wings csapatát fogadja. Ezen a napon ez az egyetlen találkozó lesz. Másnap szintén egy meccset rendeznek, amikor az Indiana Fever látja vendégül a Chicago Sky-t. Az új évad május 20-án vasárnap indul be igazán. Úgynevezett #WNBAAllDay lesz, amikor hat mérkőzést bonyolítanak le. Mind a 12 csapat pályára lép. A címvédő Minnesota Lynx is ekkor mutatkozik be, az első meccsükön rögtön a legnagyobb riválisukat a Los Angeles Sparks alakulatát fogadják. A Lynx játékosai, miután ez lesz az első hazai tétmeccsük az új szezonban, a szokásjognak megfelelően majd ezen az estén vehetik át a 2017-es bajnoki címért járó gyűrűket.

 


A Lynx és a Sparks az elmúlt két évben egymás ellen vívta a döntőt és igencsak komoly rivalizálás alakult ki közöttük, emiatt egy kisebb botrány is kerekedett. Candace Parker a Los Angeles Sparks sztárja Twitteren megalázónak nevezte, hogy a Lynx gyűrűátadó ceremóniájához nekik kell asszisztálniuk. Véleménye szerint bármely másik profi ligában elképzelhetetlen lenne, hogy a bajnoki gyűrűket éppen a legyőzött csapat elleni meccs előtt adják át. Nem mindenki osztotta ezt a véleményt, de innen Európából ebben igazságot tenni nem lehet. Hogy a liga részéről ez a beosztás szándékos lépés volt, amivel fokozni szeretnék a nyitó hétvége iránti érdeklődést vagy csak egyszerű figyelmetlenség, azt vélhetően soha nem fogjuk megtudni.


A jól megszokott menetrend szerint zajlik majd az évad. Továbbra is az ESPN csoport közvetíti országosan a meccseket. A 2018-as szezonban 33 találkozó kerül képernyőre, ebből 13 lesz az alapszakaszból és a rájátszás összes találkozóját láthatják majd nagy elérésű adón az amerikai nézők. Magyar szempontból fontosabb, hogy idén is lesznek Twitteren ingyenesen nézhető találkozók és természetesen a League Pass szolgáltatáson keresztül minden meccs látható lesz. Érdemes még figyelni a liga új csapata, a Las Vegas Aces hazai debütálását. Ők május 27-én a Seattle Storm-ot fogadják az otthonukban. Az alapszakasz küzdelmei a tervek szerint augusztus 19-én zárulnak. Az All-Star gálát pedig július 28-án rendezik Minneapolisban.


A teljes menetrend elérhető ITT

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: