Európa-bajnokság 2019

Több magyar kötődésű válogatott készül az Eb-selejtezőkre

2018.02.09. 22:04 | Európa

Szombaton és szerdán két fordulót rendeznek a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében. Több olyan válogatott is akad, ahol hazánkban szereplő játékosokat vagy éppen magyar klubcsapatnál dolgozó szakembereket követhetünk.

 

Fotó: cbf.cz

Fotó: cbf.cz


Kezdjük az összeállításunkat Csehországgal, ahol Stefan Svitek (Aluinvent DVTK) szövetségi kapitány mellett Tereza Peckova (Aluinvent DVTK) és Kamila Stepanova (CMB Cargo UNI Győr) szerepel. A csehek szombaton Belgiumot, majd szerdán Németországot fogadják. Stefan Svitek nincs könnyű helyzetben, hiszen a belgák ellen nem számíthat a honosított Kia Vaugh szolgálataira. Igaz, a másik oldalon hiányzik Ann Wauters szintén sérülés miatt. A cseheknek Németország ellen viszont kötelező a győzelem és azzal a sikerrel már nagy lépést tennének a kvalifikáció felé. A magyar kötődésű játékosok közül Tereza Peckova kisebb Achilles-sérüléssel bajlódik.

 

 

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si

 

A szlovén válogatott Teja Oblak (Atomerőmű KSC Szekszárd) és Tina Jakovina (PINKK Pécsi 424) személyében szintén két hazánkban szereplő játékossal áll fel. A szlovénokra csoportrangadó vár Franciaország ellen, majd szerdán Romániát fogadják. A csoport negyedik tagja Finnország. A szlovénok és a franciák simán verték a két kiscsapatot. A szlovénok +61-es, míg a franciák +101-es pontkülönbséggel. Szinte biztos, hogy a csoport első két helyét elviszik és az biztosnak látszik, hogy az első hely az egymás elleni meccseken dől el. Ebből a szempontból Oblakék szeretnének lépéselőnybe kerülni. Románia ellen pedig a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is bizonyíthatnak. A szlovén válogatottal készült a két nagy sérültjük, a rehabilitáció közepén álló Eva Lisec és Nika Baric. A visszatérésük után igencsak versenyképes csapatuk formálódhat.

 

Fotó: kscg.me

Fotó: kscg.me


A montenegrói válogatott szövetségi kapitánya a Sopron Basket vezetőedzője Roberto Iniguez. A spanyol szakembernek nincs könnyű dolga, hiszen az egyaránt sérüléssel bajlódó Jelena Dubljevic és a honosított Glory Johnson mindössze csütörtökön csatlakozott a kerethez. Montenegró ősszel Izlandot és Bosznia-Hercegovinát le tudta győzni. A februári selejtezők során Szlovákiát és Izlandot fogadják. Miután a szlovákok a nyitó fordulóban Boszniában botlottak, így Montenegró előtt megnyílt az út a csoport első helye felé. A két hazai meccsük megnyerésével ezt gyakorlatilag be is biztosíthatnák.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: