U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Edzőtáborban az amerikai válogatott

2018.02.10. 11:11 | Amerikai válogatott

A hétvégén nem csak Európában figyel a közvélemény a női kosárlabda válogatottakra. Az Egyesült Államokban is összetartásra kerül. Pénteken délután találkoztak a nemzeti csapatba behívott játékosok a University of South Carolina edzőközpontjában.

 

Fotó: Facebook.com/WNBA

Fotó: Facebook.com/WNBA


Az Egyesült Államokban nagyon megbecsüli a válogatott szakmai stábja az összetartásra kijelölt hétvégéket, hiszen kevés alkalom van a világversenyeket megelőző néhány napot leszámítva, hogy tudjanak dolgozni a kerettel. Ezúttal ráadásul az európai szünet miatt gyakorlatilag csak a Kínában szereplő Sylvia Fowles és Breanna Stewart hiányzik a csapatból, mindenki más a stáb rendelkezésére tudott állni.


Minden tekintetben egy korszakváltás idejét éli az amerikai válogatott. Szövetségi kapitányként Dawn Staley az első világversenyére készül. A keretben ott van még Sue Bird és Diana Taurasi. Ketten együtt 15 olimpiai és világbajnoki éremmel rendelkeznek. Ugyanakkor már helyet követel magának hat újonc Allisha Gray, Chelsea Gray, Tiffany Mitchell, Brittney Sykes, Sydney Wiese és Elizabeth Williams személyében. Közöttük pedig feltűnnek az 1994-95-ös generáció tagjai is.

 


Éppen Diana Taurasi-t kérdeztek a péntek esti sajtótájékoztatón erről a kettőségről. „Sue és én sokat beszéltünk erről. Itt van az idősebb generáció, de közben már jönnek a fiatalok, akik sokkal dinamikusabbak. Fizikálisan előrébb tartanak, mint mi az ő korukban 12 évvel ezelőtt.” – mondta Taurasi, aki szerint rendkívül tanulságos figyelni így tapasztaltabb fejjel a fiatalok fejlődését. A klasszis játékos szerint nagy lehetőségek vannak a feltörekvő generációban.


Taurasi egy kisebb hátsérülést hozott Jekatyerinburgból, ahonnan december elején távozott. Azóta túl van a rehabilitáción és jó formában várja az új szezont. „Olyan egészséges vagyok, amilyen egy 35 éves sportoló csak lehet.” – fogalmazott a Phoenix Mercury sztárja, akinek hamarosan igencsak meg fog változni az élete. A gyermeket váró felesége Penny Taylor márciusra van kiírva.


Az USA Basketball hivatalos honlapján megjelent beszámoló kiemelte, hogy kifejezetten jó hangulatban és motiváltan érkeztek a játékosok. Nagy intenzitású edzésmunka folyt és a nap folyamán egyre inkább érezték egymást a keret tagjai. Azt senki sem titkolja, hogy más stílus jellemzi Dawn Staley-t, mint amit évekig Geno Auriemma képviselt szövetségi kapitányként. Taurasi a sajtótájékoztatón erről is beszélt.

 

„Kicsit más, akár a támadást, akár a védekezést nézve. A lényeg azonban ugyanaz minden esetben, amikor az USA Basketball mezében pályára lépsz: mennyire tudsz önzetlen lenni? Mennyire tudott jobbá tenni a körülötted lévő játékosokat? Ezek az azok az apróságok, amiket keresnek az edzőink minden alkalommal. Azt hiszem, hogy ezért tudunk ennyire sikeresek lenni.” – összegzett Taurasi.


Az amerikai válogatott a hétvégén az alábbi összeállításban készül: Sue Bird, Tina Charles, Layshia Clarendon, Elena Delle Donne, Skylar Diggins-Smith, Stefanie Dolson, Brittney Griner, Tiffany Hayes, Jewell Loyd, Angel McCoughtry, Maya Moore, Nneka Ogwumike, Kelsey Plum, Diana Taurasi, Morgan Tuck, Courtney Williams, Allisha Gray, Chelsea Gray, Tiffany Mitchell, Brittney Sykes, Sydney Wiese és Elizabeth Williams

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: