U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Anna Montanana a spanyol férfi liga történetének első női edzője lett

2018.02.11. 13:14 | Spanyolország

A spanyol válogatott egykori Euroliga-győztes klasszisa Anna Montanana vasárnap délután történelmet írt edzőként. A spanyol férfi kosárlabda profi liga, az ACB Liga Endesa történetének ‏első női edzőjeként mutatkozott be.

 

Fotó: baloncestofuenlabrada.com

Fotó: baloncestofuenlabrada.com


Anna Montanana a héten írt alá a Montakit Fuenlabrada csapatához, ahol Néstor García vezetőedző segítője lesz. Montanana az első nő, aki edzőként szerződést kap egy ACB-ligás csapattól.


Spanyolország hiába a női kosárlabdázás meghatározó nemzete, nagy adóssága az ottani kosaras társadalomnak, hogy még a női csapatoknál is alig dolgoznak nők vezetőedzőként. A női élvonal 14 alakulatából mindössze két együttest irányít női vezetőedző és összesen három női másodedző tevékenykedik a kluboknál.

 


Montanana már a pályafutása utolsó éveiben tudatosan készült arra, hogy visszavonulása után edzőként folytathassa. Minden szükséges végzettséget is megszerzett. Az nem titok a spanyol kosárlabdát kedvelők előtt, hogy Montanana generációja egyik legintelligensebb játékosa volt. Egy magasan kvalifikált marketinges végzettséggel is rendelkezik és tanult szakmájában szintén el tudott volna helyezkedni.

 

Videó: a történelmi bemutatkozás pillanatai


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: