U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ausztrál válogatott összetartás Olaszországban vezéráldozattal

2018.02.12. 11:57 | Ausztrália

Az európai válogatottak és az Egyesült Államok nemzeti csapatának összetartása mellett az ausztrál válogatott játékosai is edzőtáborban vesznek részt ezekben a hetekben. A közös munkát egy komoly sérülés árnyékolta be, Marianna Tolo-ra legalább nyolc hónap kihagyás vár.

 

 

Az áprilisi Gold Coast-i Nemzetközösségi Játékokra készülő ausztrál válogatott tagjai a Comói-tó mellett az Ausztrál Sport Intézet (AIS) európai edzőközpontjában gyűltek össze. Ez a helyszínválasztás nagy segítséget jelentett Sandy Brondello szövetségi kapitánynak, aki így az Európában légióskodó játékosaira is számíthatott.

 
A WNBL-ben szereplő különítmény mellett az ausztrál szakmai stábtól Rebecca Allen (Lyon), Lauren Mansfield (Energa Torun), Leilani Mitchell (Hatay), Natalie Hurst (Gorzow), Stephanie Talbot (Mondeville) és Marianna Tolo (AGÜ Spor) kapott meghívást az edzőtáborba. A szakvezetők nincsenek könnyű helyzetben, hiszen az előbb felsoroltak többsége attól függően lehet csak ott a Nemzetközösségi Játékokon, hogy az európai klubcsapatuk miként szerepel hazája bajnokágában vagy a nemzetközi porodon. Egy játékos viszont biztos nem lesz ott, miután Marianna Tolo súlyos térdsérülést szenvedett az egyik edzésen és műtét vár rá. A török klubja az AGÜ Spor tájékoztatása szerint legalább nyolc hónap kihagyás vár rá.

 


A Gold Coast-i csapat elsősorban azokból kerülhet ki, akik a WNBL-ben szerepeltek és egyelőre nem kötelezték el magukat Európába tavaszra. Ők Abby Bishop, Stephanie Blicavs, Elizabeth Cambage, Aimie Clydesdale, Katie-Rae Ebzery, Cayla George, Kelsey Griffin, Alice Kunek, Tessa Lavey, Ezi Magbegor, Jenna O’Hea, Nicole Seekamp, Belinda Snell, Stephanie Talbot és Sami Whitcomb. A kerethirdetést a Nemzetközösségi Játékokat megelőző utolsó összetartás végén tartja Sandy Brondello.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: