U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A magyar kötődésű válogatottak közül Csehország és Szlovénia továbbjuthat

2018.02.13. 22:34 | Európa

Szerdán következik a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatának 4. fordulója. A Magyarország – Litvánia mérkőzéshez már közöltünk részletes beharangozót, most nézzük meg, hogy mi vár a hazánkban szereplő játékosokat, illetve klubcsapatainknál dolgozó szakembereket felvonultató válogatottakra.

 


Gyakorlatilag azok a csapatok, amelyek még veretlenek a sorozatban, már továbbjutónak tekinthetőek. Ebbe a körbe tartozik Csehország és Szlovénia is. A DVTK vezetőedzője Stefan Svitek által irányított cseh együttes, melynek bő keretében Tereza Peckova (Aluinvent DVTK) és Kamila Stepanova (CMB Cargo UNI Győr) is szerepel, szombaton nagy bravúrral Belgiumot verte. Az ellenfelük ezúttal Németország lesz, akik kifejezetten kellemetlen riválisnak számítanak. A két csapat őszi meccsét magabiztosan nyerték a csehek és ha Prágában is győzni tudnak ellenük, akkor bebiztosíthatják a 2019-es Eb-részvételüket. Másik oldalról természetesen az is igaz, hogy egy vereség semmissé tenné a belgák legyőzéséből adódó kedvező pozíciót.

 


Szlovénia hasonlóan nagy bravúrt hajtott végre, amikor 68-62-re legyőzték Franciaországot. Az extázisban játszó szlovén együttesben Teja Oblak (Atomerőmű KSC Szekszárd) és Tina Jakovina (PINKK Pécsi 424) teljesítményét figyelhettük. A csehekhez hasonlóan Szlovéniára is egy kötelező győzelem vár a bravúros szombati teljesítmény után. Romániát fogadják, melyet magabiztosan múltak felül ősszel. Összességében azt lehet mondani, hogy nincs benne a román csapatban egy szoros mérkőzés kiharcolásának lehetősége. Arra is kínálhat esélyt ez az este, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó szlovén játékosok bizonyíthassanak.


A Sopron Basket vezetőedzője Roberto Iniguez által irányított Montenegró Izlandot fogadja. A montenegrói csapat szombaton nagyot közel állt Szlovákia legyőzéséhez, végül azonban 73-72-es vereséget szenvedett. Ezzel igencsak összesűrűsödött a csoport, ahol még Bosznia-Hercegovina és 2/1-es mutatóval áll az előbb említett két válogatott mellett. A Helena Sverrisdottir vezette izlandiak nem szereztek győzelmet, de kellemetlen stílusukkal azon kiscsapatok közé tartoznak, akik ellen nem szeretnek játszani még a nemzetközi klasszisokat felvonultató válogatottak sem. Montenegró nem hibázhat hazai pályán és jó eséllyel hozzák is a kötelezőt.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: