U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Dawn Staley elégedett az amerikaiak februári válogatott összetartásával

2018.02.13. 11:05 | Amerikai válogatott

A hétvégén került sor a University of South Carolina edzőközpontjában az amerikai válogatott első 2018-as összetartására. A szövetségi kapitány Dawn Staley az USA Basketball hivatalos honlapján értékelte az elmúlt három napot.


A válogatott programot megelőző napokban látott nyilvánosságot a hír, hogy Lindsay Whalen visszavonul a nemzeti csapattól. Ez abból a szempontból egy új versenyhelyzetet teremtett, hogy megüresedett egy korábban rendkívül stabilnak számító pozíció. Ezért Skylar-Diggins Smith, Layshia Clarendon, Kelsey Plum vagy éppen Sydney Wiese lehet versenyben.


Mindannyian ott voltak az edzőtáborban – hívta fel a figyelmet Whalen potenciális utódaira Dawn Staley. „Ez a helyzet nyitva hagy helyet egy fiatalnak vagy éppen egy olyan játékosnak, aki nem rendelkezik olimpiai, világbajnoki tapasztalattal.” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki elégedett volt az edzésmunkával.


„Edzőként minden elképzelésedet kiélheted itt. Elég a játékosoknak egyszer elmondani az utasításokat és tökéletesen megvalósítják azokat. Mindig megtalálják az ideális megoldást. Nagyszerű játékosok, kiválóan tudják motiválni magukat, remek érzés ilyen közegben dolgozni.” – jelentette ki Staley, majd hozzátette, hogy elsősorban a támadójátékon igyekeztek finomítani.

 


Nyilatkozatában Staley elmondta, hogy a védekezésre ezúttal kisebb hangsúlyt fektettek, azzal ugyanis minden játékosa tisztában van, hogy komoly energiákat kell mozgosítani azon a területen. Támadásban viszont konkrét szituációkat gyakoroltak. „A legfontosabb, hogy támadásban meglegyen a kémia. Emellett figyeltük a fiatalokat, hogy miként illeszkednek a rendszerbe és az Olimpiát megjárt mag mellé.” – adott betekintést a munkába a kapitány.


Az a jelenlegi erőviszonyok mellett nem kérdés, hogy az Egyesült Államok válogatottja a világversenyeken kiemelkedik a mezőnyből. Az elmúlt két évtizedben ugyanakkor a szövetségi kapitányok rendszerint elmondták, hogy nincs könnyű dolguk, mivel szinte lehetetlen összeegyeztetni az edzőtáborokat. Amikor Staley-t arról kérdezték, mi volt az üzenete, amivel útra engedte a játékosait, akkor ez előbbiekben vázolt helyzetre reagált.


„A legfontosabb üzenet az időre vonatkozott. Értékeltem a válogatottra fordított idejüket. Van, aki a tengerentúlról jött vissza, van, aki sérülésből lábadozik. Megköszöntem, hogy meghozták ezt az áldozatot. Annyira lehetünk sikeresek, amennyire a jó játékosok egy csoportjából létre tudjuk hozni az eredményes nemzetközi szerepléshez szükséges kémiát.” – zárta nyilatkozatát Staley.


Videós összefoglaló az amerikai válogatott februári összetartásáról:

 

 

Galéria:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: