U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Natalia Hejkovát Szlovákiában a Kosárlabda Hírességek Csarnokába választották

2018.02.13. 14:45 | Szlovákia

A pozsonyi Holiday Inn nagytermében tartották hétfőn este a Szlovák Kosárlabda Szövetség hagyományos gáláját. Ezen a 2017-es esztendő egyéni díjainak átadásán túl kihirdették azt, hogy 2018-ban kik kerültek be a helyi kosárlabdasport Hírességek Csarnokába. Natalia Hejkova is ebben a rangos elismerésben részesült.

 

 

Natalia Hejkova eredményeit senkinek sem kell bemutatni. A szlovák edzőnő ötször nyert Euroligát, kétszer a Ruzomberok, kétszer a Szpartak Moszkva és egyszer az USK Praha csapatát vezette Európa csúcsára. Nem véletlen, hogy most kapta meg Hejkova ezt a megtisztelő elismerést. Amikor tavasszal bajnok lett Csehországban USK Praha, az volt pályafutása 20. nemzeti bajnoki címe az összes állomáshelyét figyelembe véve. Válogatott szinten Hejkova 1999-ben Európa-bajnoki 4. helyet szerzett Szlovákiával, amivel a 2000-es Olimpiára is kijutott a hazája válogatottjával.

 

 
„Különös érzés, nem számítottam arra, hogy beválasztanak a Hírességek Csarnokába. Ez az elismerés általában a visszavonulás után érkezik. Én még aktív vagyok. Utánaszámolva azonban már 30 éve dolgozok az edzői pályán. Óriási elismerés ez számomra.” – mondta Hejkova, aki a 2017-es esztendő teljesítményéért „Év edzője” díjban is részesült. „Nagyszerű év volt, de mégsem lehetünk teljesen elégedettek. A Final Four-ban 1.6 másodpercre voltunk a döntőtől és sokan azt mondták, hogy a végső győzelemre is lett volna esélyünk. Hiányérzetem van emiatt, az egy elkerülhető vereség volt.”


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: