U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Euroliga számtan a Sopron Basket negyeddöntője előtt

2018.02.20. 18:48 | EuroLiga

Február 28-án kezdetét veszi a női kosárlabda Euroliga rájátszása. A Sopron Basket együttese is ott van a negyeddöntőben. Korábban már közöltünk múltidéző cikket a soproniak eddigi negyeddöntős szerepléséről és egy nagyobb lélegzetvételű csapatbemutatót is összeállítottunk az idei ellenfélről, a török Fenerbahce-ról. A minap a klubtól kaptunk egy részletes sajtóanyagot a párharc felvezetéséhez. Az alábbiakban ezt közöljük.

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Újra Euroliga negyeddöntőre készül csapatunk, ráadásul kiváló alapszakasz szereplésünknek köszönhetően pályaelőnyből várjuk a Fenerbahce elleni párharcot. Tekintsünk kicsit vissza a múltra a számok tükrében!

 

NEGYED ÉVSZÁZADA EURÓPÁBAN

 

Idén lesz 25 éve, hogy megszereztük első bajnoki címünket, és ezáltal kiléphettünk a nemzetközi porondra. Már ezekben az években összefutottunk a Fenerbahce gárdájával a Ronchetti kupában, és mindkétszer le is győztük őket. Igaz, az akkori pozíciójuk az anyaklub kötelékeiben még nem volt erős, a költségvetésük akkor még nem tartozott a legjobbak közé. A helyzet azóta jelentősen megváltozott, és ezáltal az egymás elleni mutatók is a javukra billentek.

 

A KEZDETEKTŐL FOGVA CSAK MI ÉS A BOURGES VITÉZKEDÜNK MA IS

 

Az 1999-es bajnoki címünk után a legerősebb sorozatban, az Euroligában találtuk magunkat, ahonnan csupán egy szezonban maradtunk távol. Az egy éves Európa Kupa kitérőt leszámítva rajtunk kívül csupán a francia Bourges Basket mondhatja el magáról, hogy a kezdetek óta Európa top klubjai között szerepel! A mezőny1999 óta kicserélődött, több klub nemcsak, hogy nem tudta felvenni a versenyt a milliárdokkal gazdálkodó, leginkább orosz-török vonalat képviselő óriásokkal, hanem a megszűnés sorsára jutott a fegyverkezési harcban. Büszkék lehetünk arra, hogy a mi átgondolt, tervszerű építkezésünk a felszínen tartott minket, és a mai napig elhozzuk Sopronba a kontinens legjobbjait.

 

 

18 EUROLIGA SZEZON - 11 RÁJÁTSZÁS

 

Idén 11. alkalommal vagyunk ott a rájátszásban, ahonnan 2009-ben meg sem álltunk a salamancai Final4-ig! Közel állunk ehhez most is, de a törökök ikonikus klubja ellen még az extránál is jobb teljesítmény szükségeltetik!

 

 

258 EUROLIGA MÉRKŐZÉS - 119 GYŐZELEM - 18281 DOBOTT PONT

 

Nézzünk pár számot!

 

Az eddigi 258 Euroliga találkozón során 119 győzelmet arattunk, 139 vereség mellett. Az idei alapszakaszban elért 10 győzelemmel új klub rekordot állítottunk fel. A rájátszásban 42 mérkőzést vívtunk. 15 alkalommal mi örülhettünk, 27-szer pedig riválisaink. 18281 dobott pont ellenében 18658-at kaptunk.

 

 

JÖN A 15. SOPRON-FENERBAHCE

 

Ami a Fenerbahce-t illeti. Az Euroligában 7 szezon során kerültünk szembe egymással. A lejátszott 14 mérkőzésen ők domináltak a maguk 11 győzelmével. 2001/2002-ben tudtuk legyűrni őket két alkalommal is, majd a 2007/2008-as szezonban tudtuk felmutatni ellenük a harmadik sikerünket. Legutóbb két éve láthatták szurkolóink a Novomatic Arénában a sok-sok török fanatikussal megtámogatott kék-sárga sereget, mely 17 pontos győzelemmel távozott. Most is rengeteg Fener hívet várunk a soproni mérkőzésre, hozzánk hasonlóan szurkolóink is nagy kihívással néznek szembe, ha fel akarják venni velük hangerőben a versenyt!

 

Fotó: Tóth Zsombor - Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor - Sopron Basket

 

EGY CSAPAT VAGYUNK - WE ARE ONE TEAM

 

Bizonyítottuk azonban idén már többször is, hogy közös erővel nagy dolgokat tudunk véghezvinni! Ennek szellemében vágjunk neki a Fenerbahce elleni párharcnak! HAJRÁ SOPRON!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: