U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csütörtöktől Román Kupa nyolcas döntő Sepsiszentgyörgyön

2018.02.21. 12:23 | Románia

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Sepsiszentgyörgyön a Román Kupa négyes döntőjét. A nagy esélyes a házigazda sepsiszentgyörgyi csapat, de sűrű a mezőny és kis túlzással egy éremre bárki odaérhet.

 

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/


A sepsiszentgyörgyi ACS Sepsi SIC nem csak házigazdaként, de egyben a legnagyobb favoritként készül a Román Kupa nyolcas döntőre. Az Európa Kupa szereplése is jól sikerült a klubnak, a bajnokságban pedig egyértelműen kiemelkedtek. Egészen az alapszakasz utolsó fordulójáig veretlenül meneteltek. Érdekesség, hogy ott attól a kolozsvári Universitatea Cluj-Napoca gárdájától szenvedtek vereséget, akikkel a csütörtöki negyeddöntőben találkoznak. Ennek a párharcnak a továbbjutója a CS SCM Timisoara - Olimpia CSU Brasov összecsapásának győztesével találkozik. Itt a brassóiak az esélyesek, akik az alapszakasz 3. helyén zártak és a CEWL-ben is megnyerték a csoportjukat.

 


A másik ágon szerepel Szatmárnémetiből a CS Municipal Satu Mare, akik az alapszakaszban a Sepsiszentgyörgy mögött a második helyen zártak. Emellett pedig a CEWL-ben veretlenek. Kifejezetten jól kezdték a szezont, az első hat bajnoki meccsüket megnyerték és decemberig veretlenek. Ekkor jött el a kisebb hullámvölgyük, amikor három hét alatt három vereséget szenvedtek el. Ennek ellenére ezen az ágon esélyesek a döntőbe kerülésre. A negyeddöntőben a CSU Alba Iulia alakulatával mérkőznek. A másik ágon az Arad és az Alexandria méri össze az erejét. Mindkét gárda 8/8-as mutatóval zárta az alapszakaszt. Megjósolhatatlan, hogy ki lép tovább az elődöntőbe.


A Román Kupa nyolcas döntőjének programja


Február 22., csütörtök
CS SCM Timisoara - CSTBv Olimpia CSU Brasov (4. negyeddöntő)
Universitatea Cluj-Napoca - ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe (1. negyeddöntő)


Február 23., péntek
FCC ICIM Arad - ACSBT Alexandria (2. negyeddöntő)
CS Municipal Satu Mare - CS Universitatea Alba Iulia (3. negyeddöntő)


Február 24., szombat - elődöntők
Az 1. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese
A 2. negyeddöntő győztese - 3. negyeddöntő győztese


Február 25., vasárnap
Döntő

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: