U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap délután jön a YDÜ és a Hatay döntője a Török Kupában

2018.02.24. 22:06 | Törökország

Vasárnap délután a fináléjához érkezik a legerősebb mezőnyt felvonultató nemzeti kupasorozat. A Török Kupa döntőjében 13 órától a Yakin Dogu Universitesi és a Hatay csap össze.

 

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr


Ha az idei török küzdelmek eredményeit vesszük figyelembe, akkor nincs meglepetés a kupa fináléjának párosítását illetően. A bajnoki tabella első két helyezettje csap össze. Csak éppen ez a két gárda nem a Yakin Dogu Universitesi és a Fenebahce, ahogy azt az évad előtt várni lehetett, hanem a Yakin Dogu Universitesi és a Hatay. Tovább tart ugyanis a Hatay nagy menetelése, miután az elődöntőben - egy harmadik negyedes megingást leszámítva - végig kézben tartva a meccset verték a Fener-t. A YDÜ pedig az idei évadra jellemző stabil játékát nyújtva jutott el a döntőbe. Nekik sem az AGÜ Spor, sem a Botas nem okozott gondot.


A YDÜ Törökországban idén mindössze egy vereséget szenvedett, 18 forduló után 17/1-es mutatóval vezetik a bajnoki tabellát. A Hatay pedig 16/2-es mutatóval követi a listavezetőt. A két csapat eddig egyszer találkozott a bajnokságban. Még január 7-én került sor erre az összecsapásra és ekkor a YDÜ 96-78-as győzelmet aratott. A két csapat között a félidőre már 25 pontos differencia alakult ki. A 29 percet pályán töltő Courtney Vandersloot mellett a többi kulcsjátékos mindössze 20-22 percet kapott, miközben a következő Euroliga meccsükre helyezték a hangsúlyt. A Hatay keretében Bahar Öztürk 27, míg Hind Ben Abdelkader 18 ponttal zárt. Ugyanakkor az az este tökéletesen rávilágított a keretük hiányosságaira, hiszen még a sima vereség ellenére is a sztárjaiknak végig kellett játszaniuk a meccset.

 


A Hatay a kiváló teljesítménye ellenére egész szezonban azzal küzd, hogy rendkívül szűkösek a rotációs lehetőségei. Az előbb kiemelt Öztürk és Abdelkader mellett Katsiaryna Snytsina, illetve Courtney Paris is bőven 35 perc felett tölt a pályán. Egy idő után ez vissza fog ütni és könnyen lehet, hogy már vasárnap így lesz. Csütörtökön és pénteken is komoly meccset vívott a Hatay. A YDÜ éppen ellentétes úton haladt a csapatépítésben. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a török élvonal egyik legjobban variálható keretéről van szó. Magyar kötődésként itthon Courtney Vanderlsoot teljesítménye kerül a középpontba, de nem szabad megfeledkezni Kayla McBride, Jantel Lavender, Quanitra Hollingsworth, Sandrine Gruda, míg a török magból Bahar Caglar, Olcay Cakir vagy éppen Cansu Köksal játékáról sem. Még Elin Eldebrink és Ann Wauters sérülését is elbírták. A YDÜ hozza azt, amit évekig a Fener a török mezőnyben. Nevezetesen, hogy minden posztra van meccsnyerő klasszisuk. Ennek megfelelően esélyesek is.


Élő videó a döntőről

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: