U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap és hétfőn rendezik a Cseh Kupa négyes döntőjét Nymburkban

2018.02.24. 10:34 | Csehország

A következő napokban Csehországban is elkel a helyi kupasorozat trófeája. Nymburkban négy csapat verseng, a legnagyobb esélyes az Európa Kupából is ismert házigazda.

 

Forrás: basketbalovypohar.cz

Forrás: basketbalovypohar.cz


Rendszeres olvasóink természetesen tudják, de idén is azzal kell kezdeni, hogy a Cseh Kupában az ottani mezőnyből kiemelkedő USK Praha nem vesz részt. Ezzel lehetőség nyílik a közvetlen üldözőik előtt, hogy trófeát szerezhessenek. A Final Four-t idén a DSK Nymburk rendezi, akik a prágaiak mögött a bajnoki tabellán 16/2-es mutatóval a második helyen állnak. Öt légióssal megerősített csapatukat Szekszárdon is láthattuk az Európa Kupában. Jelenleg az üldözőboly legerősebb alakulatának számítanak és hazai pályán egyértelműen a végső győzelem a céljuk. Az elődöntőben az ellenfelük a Hradec Králové lesz, akik tavaly bajnoki döntőt vívtak. Nem tudtak olyan ütemben erősíteni, mint az ellenfeleik. Három válogatott játékosuk ugyan alapember, de légiósok terén nincs kiemelkedő minőség náluk.

 


A másik ágon brnói városi derbi lesz. A KP Brno és a Jan Bobrovský-féle Zabiny Brno csap össze. Érdekesen alakultak az erőviszonyok, hiszen az elmúlt nyáron sokáig úgy nézett ki, hogy a KP Brno megerősödhet. Ilona Burgrovát is megszerezték, de nem sikerült a Nymburk mellé felnőni és továbbra is inkább a középmezőnnyel futnak versenyt. Azzal a középmezőnnyel, ahol meg tudott ragadni a Zabiny Brno. Tőlük nem várt a közvélemény olyan jó szereplést, amit különösen a téli szünet óta láthatunk. A tabellán 11/7-es mutatóval rendelkeznek, de érdemes kiemelni, hogy ők játszották a cseh mezőnyből a legszorosabb meccset az USK Prahával és a Nymburk otthonában is mindössze szoros végjátékban kaptak ki január végén. A jelen forma alapján még esélyesnek is tekinthetőek az elődöntőben.


A hivatalos program


Február 25., - elődöntők
15:00 KP Brno - ®abiny Brno
18:00 Nymburk - Hradec Králové


Február 26., hétfő
15:00 Bronzmeccs
18:00 Döntő


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: