U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A KP Brno hódította el a Cseh Kupát

2018.02.26. 21:05 | Csehország

Vasárnap és hétfőn rendezték Nyumburkban a Cseh Kupa négyes döntőjét. A trófeát a KP Brno hódította el.

 

Fotó: facebook.com/krpolebrno/

Fotó: facebook.com/krpolebrno/


Már az elődöntőben felülírták a csapatok az előzetes várakozásokat a Cseh Kupa Final Four alkalmával. Az első elődöntőben ugyanis a Hradec Králové 84-68-ra legyőzte a házigazda és nagy esélyesnek tartott Nymburkot. Ráadásul kifejezetten sima meccs kerekedett, a harmadik negyed végén már 20 pont felett járt a különbség. A 17 egységig jutó Renáta Březinová vezetésével a Hradec Králové kézben tartotta végig az irányítást. A másik ágon a KP Brno 71-38-ra kiütötte a Zabiny Brno gárdáját. Itt már a félidőben 41-19-es állást rögzíthettünk. Gabriela Andělová 18, Ilona Burgová 17 ponttal vezette győzelemre a csapatát.

 


A hátfői döntőben a KP Brno menetelése folytatódott, miután 72-69-re legyőzték a Hradec Králové-t és ezzel a klub történetének első kupagyőzelmét ünnepelhették. Fordulatos meccset vívott a két csapat. A félidőben 39-30-ra vezettek a brnóiak, de a harmadik negyed végére 53-52-re fordított a Hradec Králové. A záró szakaszban a KP Brno gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Az utolsó három percbe érkezve 5 pontos előnyüknél Ilona Burgrova két büntetőt hibázott. Ezt követően 68-68-nál még egyenlített a Hradec Králové. A hajrában azonban Edita ©ujanová és Eva Kopecká keze nem remegett meg, így végül megszerezte a győzelmet a KP Brno. A bronzmeccsen a Nymburk 87-77-re verte a Zabiny Brno-t.


A Cseh Kupa MVP-je az egykoron Győrben is megforduló Edita ©ujanová lett, aki a fináléban a kulcsfontosságú büntetőin túl 24 ponttal és 10 lepattanóval ért el dupla-duplát.


Eredmények


Elődöntők
DSK Basketball Nymburk – Sokol Nilfisk Hradec Králové 68-84
Basket ®abiny Brno – KP Brno 38-71


Bronzmérkőzés
DSK Basketball Nymburk – Basket ®abiny Brno 87-77


Döntő
Sokol Nilfisk Hradec Králové – KP Brno 69-72

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: