U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Összefoglaló a múlt heti hazai egyetemi mérkőzésekről

2018.03.05. 20:24 | Egyetemi kosárlabda

A múlt héten négy mérkőzéssel folytatódtak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a küzdelmek. Részletes összefoglaló.

 

Írta: Botár László

 

Elég egyoldalú mérkőzéseket hozott az elmúlt hét a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az ELTE-BEAC 152 pontot dobva verte a Nyíregyházát, és a debreceniek sem maradtak sokkal 130 pont alatt az Eger ellen. A legszorosabb mérkőzésen a szombathelyiek közel 40 ponttal verték a PEAC-Pécs együttesét.

 

Női keleti csoport:


ELTE-BEAC - Nyíregyházi ESE 152-11 (41-5, 47-4, 32-0, 32-2)
Tüskecsarnok, 20 néző. V: Győrfi Rúben, Hegedűs Roland

 

ELTE BEAC: VARGA A 14, HIZSNYIK 32/6, Kovács N. 10, ZELENÁK 16, LENDÉR L. 12.
Csere: KULCSÁR B. 32/3, AHO M. 19/6, TAKÁCS E. 17/3.

Nyíregyházi ESE: Lizák K. 3/3, Bakó L. 2, Szabó Z., Tóth S. 2, Moldován E. 1. Csere: Haraszti P. 1, Molnár A., Tóth B., Beck K., Deák E. Edző: Hegedűs Ferenc.

 

A Nyíregyházi Egyetem lelkes hallgatóiból álló csapata látogatott Budapestre az ELTE csapatához. A nyíregyházi együttesből hiányzott legjobbjuk, Fekete Dóra, de a vendégek így is vezettek néhány ügyes támadást.  Az ELTE csapata nagy kedvvel, motiváltan játszva aratott fölényes győzelmet, lelkes, sportszerű ellenfele ellen.

 

Dr. Gyarmati István: - Most jön a neheze.
Hegedűs Ferenc: - Bízom benne, hogy a kosarazást nemrég kezdő csapatom a következő évadban már jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd az olyan erős csapatok ellen, mint az ELTE-BEAC.


Statiszika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_529

 

Debreceni Egyetem - EKE EVSI 127-16 (38-4, 29-4, 29-4, 31-4)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium 20 néző V: Hegedűs I., Kokas S.


Debreceni Egyetem: KERNÁCS 15/3, ÚJ 15/12, RÚZSA-KISS-SCHUBERT 17/9, Papp 11/3, FOLTIN 22
Csere: Tóth 4, GÁL 22, SZABÓ R. 11/3, JÁVOR 10. Edzők: Kovács Imre, Jávor Barna
EKE EVSI: Zsoldos 4, Szöllösi, Kiri 2, Pochyluk, Druzsba 8. Csere: Baráth 2, Vígh, Szabó D. Edző: Kátai Zsolt


A debreceni csapat a mérkőzés elejétől kezdve uralta az összecsapást, az első tíz perc után egész tetemes 34 pontos különbséget kiharcolva. A második negyed hasonló játékot hozott, a félidőre 59 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégcsapat becsületes küzdésének eredményeként, a második félidő első négy perce kiegyenlített játékot hozott (4-4). Ám a hazaiak gyorsan rendezték soraikat és a negyedben nem engedve több pontot ellenfelüknek magabiztosan nyerték a harmadik játékrészt is, ezzel tovább növelve előnyüket. Az utolsó negyedben is teljes erőbedobással játszó debreceni csapat, több mint száz pontos különbséget alakított ki a mérkőzés végére.

 

Kovács Imre:- Próbáltam minden játékosnak megfelelő mennyiségű játékidőt biztosítani. A hétvégi bajnokihoz képest sikerült jobb százalékkal dobnunk, melynek meg is lett az eredménye. Ehhez és a győzelemhez gratulálok a csapatnak.
Kátai Zsolt: - A Debrecen erőfölénye abszolút kiütközött, ezt sejteni is lehetett, mivel a keretük is teljes volt. Reálisan tudtuk, hogy nem velük kell versenyeznünk, viszont igyekeztünk a lehetőségeinkhez mérten küzdeni. Igyekszünk ebből a meccsből is minél többet tanulni.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_528

 

 

Női nyugati csoport:


SzOESE - PTE PEAC 82-44 (22-11, 13-12, 18-14, 29-7)
Szombathely, Egyetemi Csarnok 100 néző. V.: Sabáli, Dr. Lipics


SzoESE: SIMON 26/12, JAKUBOVICS 13, Balogh I., Uszkai 11, FEIGL 10, Csere: Horváth L. 4, PLÓZER 8, KOVÁCS K.10. Edző: Szabó László
PTE-PEAC: Hartmann 8, Krikler 9/3, ASZTALOS 15/3, RICK 8, Balázs 4. Csere: Scherer , Bátai, Besenyei, Propszt. Edző: Gyenge Gábor

 

A Szombathely ragadta magához az első negyedben a kezdeményezést, de a szívósan küzdő, helyenként ügyesen kombináló pécsi csapat nem engedte, hogy hamar eldőljön a mérkőzés kimenetele. A 2. és a 3. negyedben is maradt a 10 pont körüli különbség. Aztán az utolsó etapban a hazaiak sebességet váltottak és a játékukat ügyesen szervező, nagy mezőnymunkát végző, 13 ponttal, 10 szerzett labdával és 6 gólpasszal záró Jakubovics Dóra vezérletével bebiztosították a győzelmüket.


Szabó László: - Csak a mérkőzés elején és a végén játszottunk, úgy ahogy szeretnénk. Mindenki játéklehetőséget kapott többen jól éltek a lehetőséggel.
Gyenge Gábor: - Jól küzdöttek a lányok. Gratulálunk a hazai csapatnak megérdemelten arattak győzelmet.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_521

 

BME-MAFC - TFSE 28-80 (5-32, 4-17, 9-22, 10-9)
Tüksecsarnok


A mérkőzés első negyede után, úgy tűnt, hogy a TFSE csapata pontrekordot ér el, de a második negyedtől a hazaiak már kevesebb labdát adtak el, és felállt védelem ellen már a vendégek támadójátéka is akadozott. A BME MAFC csapatát továbbra is sújtotta gyenge dobószázaléka, így a fizikailag sokkal erősebb vendégcsapat simán nyerte a mérkőzést.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_522

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: