U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kihirdette keretét Ausztrália a Nemzetközösségi Játékokra

2018.03.07. 14:05 | Ausztrália

Április 4. és 15. között az ausztráliai Gold Coast ad otthont a 2018-as Nemzetközösségi Játékoknak. Az Olimpia utáni legnagyobb multisport rendezvényre visszatér a női kosárlabda. A tornát egyértelműen az ausztrálok várják esélyesként, akik bombaerős keretet hirdettek.


A Nemzetközösségi Játékok időpontja miatt nem volt könnyű helyzetben a szakmai stáb, hiszen az európai bajnokságok döntő többsége nem ér véget április elejére. Ennek megfelelően a kontinensünkön légióskodó ausztrál klasszisokra nem számíthatott Sandy Brondello szövetségi kapitány. Így is rendkívül erős csapatuk lesz, mely a WNBA-ben visszatérő klasszis center Liz Cambage kör épül majd.


Az ausztrál keretben a honosított játékos ezúttal is Kelsey Griffin lesz, aki tavaly nyáron a számukra ezüstéremmel záródó Ázsia-bajnokságon MVP lett. A rutinosabb játékosok sorát erősíti Tessa Lavey, Steph Blicavs, Katie Ebzery és Jenna O’Hea. Utoljára 2006-ban szerepelt a Nemzetközösségi Játékok programján a női kosárlabda, akkor az ausztrál válogatott aranyérmet nyert. Abból a csapatból egyedüliként Belinda Snell idén is tagja a keretnek.


Két újoncot avatnak az ausztrálok. Nicole Seekamp és Ezi Magbegor neve sokaknak ismerős lehet a FIBA korosztályos tornáiról. Mindkét játékos fényes jövő előtt áll. Az egyetlen európai légiós Steph Talbot lesz az ausztrál együttesben, aki a februári válogatott szünetben bontott szerződést a Mondeville csapatával és már nem írt alá máshova.

 


A Nemzetközösségi Játékok női kosárlabda tornáján nyolc válogatott vesz részt. Az A-csoportban szerepel a négy legerősebb csapat. A házigazda Ausztrália mellett Kanada, Anglia és Mozambik. A B-csoportot pedig Új-Zéland, India, Jamaica és Malajzia válogatottja alkotja.


Kísérleti lebonyolítás jellemzi majd a tornát. A négy legerősebb válogatottat felvonultató A-csoport első két helyezettje automatikusan elődöntős, míg a harmadik és a negyedik helyezettek a szerényebb játékerőt képviselő B-csoport első két helyezettjével mérkőznek a négy közé jutásért.

 

Az ausztrál szövetség szoros kapcsolatban áll a FIBA-val és értékelni fogják ennek a rendszernek a tapasztalatait. Ha jól vizsgázik, könnyen lehet, hogy más tornákon is bevetik. Ennek a lebonyolításnak az a lényege, hogy hasonló képességű csapatok minél több meccset vívjanak egymással.


Az ausztrál válogatott kerete: Stephanie Blicavs, Liz Cambage, Katie Ebzery, Cayla George, Kelsey Griffin, Alice Kunek, Tessa Lavey, Eziyoda Magbegor, Jenna O'Hea, Nicole Seekamp, Belinda Snell, Stephanie Talbot.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: