U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Hatay elleni rangadóval hangol a soproni vendégjátékra a Fenerbahce

2018.03.10. 21:42 | Törökország

Szerdán este kerül sor a soproni Novomatic Arénában a Sopron Basket és a Fenerbahce között az Euroliga negyeddöntő párharc sorsdöntő harmadik felvonására. A török rivális vasárnap délután újabb bajnoki rangadót vív, a vele azonos mutatóval rendelkező Hatay gárdájához látogatnak. Az összecsapás magyar idő szerint délben kezdődik és élőképes közvetítésben itthon is követhető.

 

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org


Kiemelt tét mellett dobják fel a labdát Antakya városában a török élvonal 20. fordulójának rangadóján. A Fenerbahce és a Hatay is 16/3-as mutatóval rendelkezik. A két vereséggel álló listavezető Yakin Dogu Universitesi mögött a második és a harmadik helyet foglalják el. A győztes óriási lépést tesz az alapszakasz 2. helye felé. A két csapat őszi meccsén 86-84-es Fener siker született. A Hatay annyival nehezebb helyzetben van, hogy még a Mersinnel és a címvédő YDÜ gárdájával is mérkőznek a következő hetekben. A Fener már mindkét gárdával kétszer játszott.


A két csapat idén nem csak a november 26-án rendezett isztambuli bajnoki meccsén találkozott, hanem két héttel ezelőtt a Török Kupa elődöntőjében is. Az az elődöntő teljesen más képet festett, mint a novemberi bajnoki. Ősszel egy pontgazdag meccs kerekedett, ahol a Fener a félidőben 17 egységgel vezetett és végül a Hatay az ellenfele második sora ellen a 28-14-es negyedik negyedben zárkózott fel. Így alakult ki a végeredményben megjelenő szorosabb állás. A kupa elődöntőjében egy pontszegény találkozót vívtak a felek. Inkább a küzdelem dominált és abban a negyedik negyedben egyértelműen jobb volt a Hatay, 65-59-re meg is nyerték a találkozót.

 


A legnagyobb különbség a két előbb kiemelt összecsapás között a lepattanók terén mutatkozott. Az őszi meccsen a Fenerbahce nyerte a lepattanócsatát. Az akkor 18 pontot és 19 lepattanót jegyző Courtney Paris kivételével gyakorlatilag senki sem tudott érvényesülni a Hatay keretéből a festékben. A Török Kupa elődöntőjében viszont 44-33 arányban a Hatay volt jobb ebben a mutatóban. Paris mellett Bahar Öztürk is megtalálta a helyet a Fener centerei között, de kulcsfontosságúak voltak Snytsina villanásai és az ausztrál irányító Mitchell jó játéka, aki az apró termete ellenére leszedett 6 lepattanót. Akkor kezdődött esetében az a jó sorozat, ami a héten az Európa Kupában csúcsosodott ki.


A Fener magas posztokon zavarba hozható, Verameyenka és Vaughn teljesítménye is hullámzó idén. A bajnokságban talán még inkább, mint a nemzetközi porondon. A Hatay támadásban hihetetlenül erős, rengeteg mezőnykísérlettel dolgoznak és a jól ismert, Paris, Öztürk, Snytsina, Mitchell, Abdelkader ötös fogatukban sok pont van. Ha egy csapat nem tudja ezt védekezésben kezelni, például még a Lille is fejre állt ezen a téren a csarnokukban, akkor gyorsan döntésre viszik a meccset. A Fener Törökországban egyértelműen a jobban védekező gárdák közé tartozik, az idei keretüknek inkább támadásban akadnak gondjai. A korábbi évekhez képest visszaestek a gólpasszok terén, nőtt az eladott labdáik száma.


Sok múlik azon, hogy a két gárda közül melyik tudott jobban regenerálódni a rangadóra. A Hatay-nak kiválóan sikerült a főpróba, remek meccsen csütörtökön verték az Európa Kupában a Lille-t. Nekik legközelebb március 22-én lesz jelenésük az EK elődöntőben. A Fener az elmúlt 10 napban járt Sopronban, hazai pályán mérkőztek a YDÜ gárdájával és utána fogadták a Sopront. A magyar bajnok bravúrjának köszönhetően pedig szerdán ismét hazánkban lépnek pályára. Sottana és Kizer téli érkezése érezhetően mélyítette a rotációjukat, de ezzel együtt a szakmai stábjuk visszavette a kisebb rutinnal rendelkező hazai játékosaik perceit. Egy biztos, hogy frissebbek nem lettek.

 

A találkozó élőképes közvetítése magyar idő szerint vasárnap déltől ITT NÉZHETŐ. 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: