U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Már a döntőbe jutás a tét a junioroknál

2018.03.10. 09:23 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Csütörtökön és pénteken rendezték a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Miskolcon zajló „A” döntőjének csoportmérkőzéseit. A keresztjáték kezdetén röviden visszatekintünk az elmúlt két napra és egy kicsit esélyt latolgatunk a folytatásra nézve.


Az első két napon sem a játékban, sem az eredményeket tekintve nem láthattunk nagy meglepetést. Az erőviszonyok az előzetes várakozásoknak megfelelően alakultak. A Csata DSE és a Vasas Akadémia ugyanis toronymagasan nyerte csoportját, így a legnagyobb esélyesnek számítanak a döntőbe jutásra is. Ez a két gárda sebességben, pontosságban és a meccsrutin tekintetében a legerősebbnek tekinthető a mezőnyben. A Vasas +156-os, illetve a Csata +136-os pontkülönbsége önmagáért beszél.


Hogy a két együttes egymás ellen mire mehet, természetesen ha eljutnak addig, az nagy kérdés. A Vasas Akadémia valamivel ideálisabb szerkezetű, miután a Csata DSE egész szezonját meghatározza, hogy magas poszton szűkebb a mozgástér. A korosztályos válogatottak sorát felvonultató keretekben ugyanakkor mindkét oldalnak több olyan játékosa van, akik a kulcsszituációk eldöntésére alkalmasak. Ráadásul mindkét szakmai stábnak a csoportkör lehetőséget kínált arra, hogy meghatározó játékosai perceivel tudjon gazdálkodni, ami szintén sokat hozhat a hétvégén.

 


Az A-csoportból a Csata DSE mögött a DVTK Akadémia jutott a legjobb négy közé. A hazaiaknál két domináns egyéni teljesítményt láthattunk. Kiss Angelika és Halász Zsófia ponterős játékkal igazi vezérként húzta csapatát. Nagy hittel és lelkesen küzd a közönség támogatását élvező DVTK, így az elődöntőben megnehezítheti a Vasas dolgát. A Kecskemét és a győri Széchenyi KA csapatától versenyképes, szoros meccsek kialakítására képes teljesítményt várhattunk előzetesen. Ezt mindkét csapat igazolta. Az 5-8. helyért zajló csatározások értékes tapasztalatokat adhatnak számukra.


A B-csoportból a Vasas Akadémia mögött a PEAC vívta ki az elődöntős szereplés jogát. Az elmúlt két napban a PEAC együttesét láthattuk egy alacsonyabb és egy magasabb szerkezetben játszani. A Vasas mellett a pécsiek is már az első napon bebiztosították elődöntős helyüket. Pénteken így három kulcsemberüket nélkülözve léphettek pályára. Az elődöntőben a Csata DSE ellen a PEAC-ban benne van egy hasonló szorosabb találkozó, mint amire a DVTK kényszerítette a Csatát. Így ezen az ágon is éles elődöntőre készülhetünk. Ebben a négyesben szerepelt a BEAC-Újbuda és a Soproni Darazsak Akadémia. A BEAC-tól egy jó felfogású játékot láthattunk, ahol a keret kihozta magából közel a maximumot. A Sopron egész évben szerkezeti gondokkal küzdött, de ezt igyekezett jó ritmusú játékkal ellensúlyozni a junior döntő első két napján is.

 

Részletes információk, fotók az esemény hivatalos Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/NLJB2018/


A szombati program


5-8. helyért
10:00 BEAC-Újbuda KA/A - Kecskeméti KC
12:00 Széchenyi KA - Soproni Darazsak Akadémia


Elődöntők
14:00 Vasas Akadémia/A - DVTK Akadémia
16:00 Csata DSE - PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs

 

ÉLŐ VIDEÓ ITT


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: