U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Vasas Akadémia a bajnok a junioroknál

2018.03.11. 22:38 | Utánpótlás hírek

Vasárnap került sor a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntőjére. A finálé remek színvonalú összecsapást hozott, mely során a Vasas Akadémia 62-54-re legyőzte a Csata DSE-t és ezzel elhódította a trófeát.

 

Fotó: DVTK

Fotó: DVTK


A tornán veretlen csapatok csatájában az első percekben a Csata DSE került 7-2-es előnybe. Ezt a kisebb különbséget sokáig tartotta is. A játékrész hajrájában zárkózott fel a Vasas Akadémia, így 10 perc után 16-15 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban jellemzően 3-5 pont között mozgott a differencia. A félidőt Mányoky Réka triplája zárta, amivel a Csata DSE 33-27-re módosította az állást.


A harmadik etapot Varga Alíz találata vezette fel, akinek ez már a 12. pontja volt a fináléban. Egyértelműen a Vasas Akadémia kezdte jobban ezt a periódust és ennek köszönhetően 37-36-nál 10-3-as sorozatban volt. Tursics Krisztián időkérése sem akasztotta meg a Vasas lendületét, így 41-36-nál már 5 pontos különbséget regisztrálhattunk.


A Csata DSE részéről Pálinkás Enikő duplája törte meg a hosszabb kosárcsendet. A harmadik szakaszt 42-42 után Tóth Franka találata zárta, így a Vasas várhatta kisebb előnyben a folytatást. Érződött a nagy tét, a negyedik negyed első percében egyik csapat sem talált be. A Vasas Dombai Réka triplájával került előnybe. Mellette pedig Tóth Orsolya is higgadtan értékesítette a lehetőségeit.

 


Az utolsó 5 percbe érkezve Angyal Barbara még 52-48-ra felhozta a csapatát és ezt követően a Csata DSE-nek volt labdája, hogy ennél is közelebb kerüljön. Ezzel nem élt, a folytatásban a Vasas Akadémia stabilan őrizte előnyét. A legnagyobb differencia 10 pont volt a felek között. A Vasas végül 62-54-es sikerrel szerezte meg a bajnoki címet.


A döntőben Dombai Réka 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el, Varga Alíz pedig szintén 16 pontig jutott a Vasasnál. A Csata DSE-nél a 17 pontos Mányoky Réka lett a legeredményesebb, míg Pálinkás Enikő 15 ponttal zárt.


Az eredményhirdetés során az egyéni díjazottakat is megismerhettük. Az All-Star ötöst Dombai Réka (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (Csata DSE), Jelena Radonjic (PEAC-KA Pécs), Kiss Angelika (DVTK Akadémia) és Varga Alíz (Vasas Akadémia) alkotja.


A döntő mérkőzés legjobb játékosa (MVP) Dombai Réka (Vasas Akadémia) lett, aki 29-es VAL-értékkel zárt a fináléban.


A csapatok legjobbjai: Varga Sára (Soproni Darazsak Akadémia), Schlégl Odett (Kecskeméti KC), Zana Klaudia (BEAC-Újbuda KA), Biczó Laura (Széchenyi KA Győr), Halász Zsófia (DVTK Akadémia), Wentzel Nóra (PEAC-KA Pécs), Angyal Barbara (Csata DSE) és Tóth Orsolya (Vasas Akadémia).

 

Részletes információk, fotók az esemény hivatalos Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/NLJB2018/

 

A döntő eredmény
Vasas Akadémia/A - Csata DSE 62-54 (15-16, 12-17, 17-9, 18-12)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: