U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lezárultak a Divíziós I-es konferenciák küzdelmei az Egyesült Államokban

2018.03.12. 09:23 | NCAA Női kosárlabda

Vasárnapról hétfőre virradóra az Egyesült Államokban az egyetemi női kosárlabdázást tekintve lezárult az évad egy fontos szakasza. Az utolsó még zajló rájátszás küzdelmek is a végjátékukhoz érkeztek, megvannak a Divíziós I-es konferenciák bajnokai.


A magyar érdekeltségű mérkőzésekről már korábban beszámoltunk. Az alábbi táblázatban pedig láthatóak a Divízió I-es Konferenciák bajnokai. A legtöbb pályán érvényesült a papírforma, de akadtak olyan Konferenciák, ahol alacsonyabban rangsorolt csapatok hódították el a trófeát.


Ide tartozik az Atlantic 10 Konferencia, ahol az 5. helyen rangsorolt George Washington ért fel a csúcsra. Négy éven belül harmadszor lettek bajnokok. A Big West Konferenciában is az 5. helyen rangsorolt együttes, a CSUN szerezte meg a bajnoki címet.

 


A Colonial Athletic Konferenciában az ELON úgy védte meg a címét, hogy a rájátszást 3. helyen rangsorolva várta. Ebben a Konferenciában 1992 óta nem volt példa arra, hogy a 3. helyen rangsorolt csapat érjen fel a csúcsra. A Conference USA küzdelmeit Tóth Tímeáék szereplése miatt kiemelten követtük. Itt végül a Western Kentucky a döntőben le tudta győzni az alapszakaszt megnyerő UAB gárdáját és négy éven belül harmadszor lett bajnok.


A Southland Konferencia döntőjében a 4. helyen rangsorolt Nicholls State legyőzte a 2. kiemeléssel bíró SFA alakulatát és fennállása során először ért fel a csúcsra a konferenciájában. A Southwestern Konferenciában a 3. helyen rangsorolt Grambling State lett a végső győztes, miután a döntőben az első helyen kiemelt Southern-t verték. A Western Athletic Konferenciában a Seattle University írt történelmet, mivel először tudták megnyerni a Konferenciájukat.

 

A Divizió I-es Konferenciák bajnokai automatikusan ott vannak az országos bajnokság főtábláján, melynek mezőnyét és sorsolását hétfőről keddre virradóra ismerhetjük meg.

 

Konferencia Bajnok
America East Maine
American Athletic Connecticut
Atlantic Coast Louisville
Atlantic Sun FGCU
Atlantic 10 George Washington
Big East DePaul
Big Sky Northern Colorado
Big South Liberty
Big Ten Ohio State
Big 12 Baylor
Big West CSUN
Colonial Athletic Elon
Conference USA Western Kentucky
Horizon League Green Bay
Ivy League Princeton
Metro Atlantic Athletic (MAAC) Quinnipiac
Mid-American (MAC) Central Michigan
Mid-Eastern (MEAC) North Carolina A&T
Missouri Valley Drake
Mountain West Boise State
Northeast Saint Francis U
Ohio Valley Belmont
Pac-12 Oregon
Patriot American
SEC South Carolina
Southern Mercer
Southland Nicholls State
Southwestern Grambling
Summit South Dakota State
Sun Belt Little Rock
West Coast Gonzaga
WAC Seattle U

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: