U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatták a 64 csapatos országos főtáblát az NCCA női kosárlabda bajnokságában

2018.03.13. 19:54 | NCAA Női kosárlabda

Hétfőről keddre virradóra nyilvánosságra hozták az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságának 64 csapatos főtábláját. Ismét izgalmas márciusunk lesz.

 


Mint ismeretes a 64 csapatos főtáblát a Divíziós I-es konferenciák győztesei és mellettük a különböző mutatók alapján legerősebbnek számító csapatok alkotják. A mezőnyt négy régióra (Albany, Spokane, Kansas City, Lexington) bontják. A négy régió első helyen rangsorolt csapatai idén a UConn, a Notre Dame, a Louisville és a Mississippi State lettek.

 

Kezdjük a magyar érdekeltséggel, hiszen idén Kaposi Pálma és a University of Minnesota került fel a főtáblára. A Spokane régióban a 10. rangsorolást kapták és a 7. helyen jegyzett Green Bay ellen szerepelnek az első fordulóban. A mérkőzést pénteken magyar idő szerint 23 órától rendezik. Továbbjutás esetén az Oregon - Seattle U párharc győztese lesz Kaposi Pálmáék ellenfele. Természetesen nagyon szurkolunk, hogy ezt sikerüljön elérni. A South Florida is ott van a főtáblán, náluk a szezont sérülés miatt Nagy Dorottya kihagyja. A 6. rangsorolást kapták és a Buffalo ellen kezdenek az Albany Régióban.

 

 

Nézzük a mezőny többi tagját, hiszen ahogy minden évben megszokhattuk, a tábla kihirdetése ismét rengeteg véleményt szült. Éppen a Spokane Régió miatt kaptak az NCAA illetékesei sok kritikát, mondván, hogy az első öt csapat játékereje a másik három régió első kiemeltjeitől messze elmarad. Itt az első helyen rangsorolt csapat a sérülésektől tizedelt Notre Dame lett. A második helyen rangsorolt Oregon soha nem szerepelt Final Four-ban. A harmadik helyezet Ohio State 25 éve jutott utoljára a nyolc közé, míg a DePaul jó eséllyel a leggyengébb 5. rangsorolt a jelenlegi országos mezőnyben.


Már előzetesen is számítani lehetett erre, de rendkívül megosztó döntés, hogy a UConn és a címvédő South Carolina azonos régióba került. Ez azt jelenti, hogy a két csapat közül az egyik nem lesz ott a négyes döntőben. A UConn az Albany Régió első helyen rangsorolt gárdája, míg a South Carolina ugyanitt a második rangsorolást kapta.

 

Szintén bombaerősnek ígérkezik a Lexington Régió végjátéka, ahol az első helyen rangsorolt csapat a Louisville, míg a második kiemelést a Baylor kapta. A tábla negyedik negyede a Kansas City Régió, itt a Mississippi State az első helyen kiemelt. A SEC Konferencia döntőjében a South Carolina-tól 62-51-re kikaptak, de ez nem befolyásolta végül a magas kiemelésüket.


Az első kör mérkőzéseit március 16-án és 17-én rendezik. A régionális döntőkre március 25-én és 26-án kerül sor, míg a Final Four-t március 30-án és április 1-én bonyolítják le. Ennek helyszíne Columbus lesz.


A főtábla

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: