U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

DeWanna Bonner macedón állampolgár lett

2018.03.13. 16:52 | Európa

Hivatalossá vált, hogy DeWanna Bonner megkapta a macedón állampolgárságot. A klasszis játékos a következő szezontól európai papírokkal szerepelhet és a macedón válogatottban is bemutatkozik.

 

Fotó: mkf.mk

Fotó: mkf.mk


Hétfőn tartott egy 3x3-as ifjúsági mini-tornával egybekötött sajtóeseményt a Macedón Kosárlabda Szövetség. Nem kisebb bejelentésre készültek, mint arra, hogy a Phoenix Mercury és az USK Praha sztárja DeWanna Bonner macedón papírokkal szerepel a jövőben.


Bonner volt korosztályos válogatott az Egyesült Államokban, de a FIBA engedélyével ősszel már ott lehet az Eb-selejtezőkön is. A játékos szempontjából pedig legalább ilyen fontos, hogy európai papírokkal szerepelhet a jövőben. Macedónia jelenleg a 2019-es Eb-selejtező-sorozat H-csoportjában négy vereséggel a negyedik helyen áll Olaszország, Svédország és Horvátország mögött.

 


Macedónia régóta alkalmaz honosított amerikai játékosokat. Korábban Chrissy Givens és Courtney Paris testvére Ashley Paris is pályára lépett macedón színekben.

 

Idén télen ismét egy nagyobb honosítási hullám érte el a női szakágat. A legnagyobb médiafigyelmet Jamierra Faulkner kapta, aki orosz állampolgárként szerződött a Jekatyerinburghoz. Februárban vált hivatalossá, hogy Courtney Hurt Bosznia-Hercegovina, míg Erica Wheeler Bulgária honosítottja lett.


Galéria: DeWanna Bonner bemutatása Szkopjéban

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: