U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pekingi címvédés a kínai ligában

2018.03.14. 20:27 | Kína

Szerdán lezárulta a kínai profi liga a WCBA döntő párharca. A Peking 3-0-s összesítéssel verte a Sanhszi csapatát és ezzel egymást követő harmadik évben ért fel a csúcsra.

 

Fotó: twitter.com/minnesotalynx

Fotó: twitter.com/minnesotalynx


A pekingiek kiemelkedő szezont futottak. Az alapszakaszt 21 győzelemmel és 5 vereséggel zárták az élen. A negyeddöntőben 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a Csöcsiang gárdáját. Az elődöntőben a Sanghajnál bizonyultak jobbnak. Ezt a párharcot 3-0-ra nyerték, mindössze az utolsó meccs lett valamivel szorosabb.


A döntőben a Sanhszi próbálta útját állni a pekingi menetelésnek. Kínában minden WCBA csapat egy légióst foglalkoztathat. Ők általában a WNBA-ben is meghatározó sztárok. A Sanhszi alakulatát Jonquel Jones segítette, a Peking csapatát pedig idén is az immár többéves kínai tapasztalattal rendelkező Sylvia Fowles.

 


A pekingi csapat a fináléban érvényesítette fölényét, miközben Sylvia Fowles ellenállhatatlanul játszott. Az első meccsen 23 egységig jutott és Jonquel Jones szintén kiemelkedő 20 pontja ellenére a Sanhszi nem tudta behúzni a szoros végjátékot. Utóbb kiderült, hogy ez az egész párharcot eldöntötte. Innentől nem volt kérdés, hogy melyik fél szerzi meg a trófeát.

 

A második meccsen Fowles dupla-duplájával (15 pont, 10 lepattanó) a Peking sima 82-55-ös sikert aratott. A harmadik összecsapáson ismét Sylvia Fowles volt a főszereplő, 32 pontot ért el (a 12 mezőnykísérletéből 9 lett sikeres, a 16 büntetőjéből pedig 14-et értékesített), emellett pedig leszedett 22 lepattanót. A pekingiek 85-63-ra nyertek és sorozatban harmadszor lettek bajnokok.

 

Fotó: facebook.com/wnba/

Fotó: facebook.com/wnba/

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: