U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megkezdi szereplését a WNIT 64-es főtábláján a Duquesne

2018.03.15. 08:33 | NCAA Női kosárlabda

Csütörtökről péntekre virradóra a WNIT (Women's National Invitation Tournament) 2018-as kiírásának első fordulójában pályára lép a Duquesne. Az ellenfél a legjobb 32 közé jutásért a Miami University csapata lesz.


A Duquesne, Kuttor Enikővel a soraiban, jó szezont futott: a teljes évadot nézve 23 győzelem és 7 vereség volt a mérlegük. Kisebb meglepetésre viszont az Atlantic 10 Konferencia negyeddöntőjében a Saint Louis gárdájával szemben alulmaradtak. A Miami University a Mid-American Konferenciában szerepel, ahol a saját csoportjukban a második helyen zártak. A rájátszásban a Konferencia elődöntőjében szenvedtek vereséget. A Duquesne gárdájához kapcsolódó hír, hogy eltiltás miatt Dan Burt vezetőedző nem irányíthatja a csapatát.

 


A két gárda összesen négyszer találkozott a szakmai programok történetében. Utoljára 2013 januárjában mérték össze az erejüket, így igazán friss egymás elleni élmény nincs. A Miami University, mely hazai pályán szerepel majd, az idei évre szintet lépett. Konferencia-riválisaik ellen 12 győzelmet szereztek. Ez annyi, mint az előző három évben összesen elért sikerük volt.


A WNIT abból a szempontból nagyon hasznos erőfelmérő, hogy hasonló képességű csapatok ellen lehet pályára lépni. Itt már eredménykényszer nélkül felszabadultan játszhatnak az együttesek. A szakmai stábok sok tekintetben egy kicsit más szemszögből közelítve értékes visszajelzéseket kaphatnak. Azok az együttesek pedig, akiknek nagyon kijön a lépés, a legjobb nyolctól kezdve már nagy közönség és kiemelt médiafigyelem mellett mutathatják meg a tudásukat.


A főtábla

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: