U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A hétvégén megkezdődik az ANB rájátszása

2018.03.16. 16:17 | Amatőr NB | Írta: Nagy Norbert

Az előttünk álló napokban kezdetét veszi az ANB 2017/2018-as kiírása alkalmával a rájátszás. A csapatok továbbra is három csoportban folytatják a küzdelmeket, de immár ezeken belül az 1-9., a 10-18. és a 19-26. helyezésekért folynak a csatározások.


Korábban beszámoltunk arról, hogy az alapszakasz Piros, Fehér és Zöld csoportjában elért helyezések alapján sorolták be a csapatokat a rájátszásba. Ennek a menetrendje IDE KATTINTVA érhető el. Az alábbiakban az 1-9. helyért zajló küzdelmeket igyekszünk röviden felvezetni. Itt vasárnap délután már Vasas - BEAC-Újbuda, Szeged – Csata DSE és Ajka - BKG DSE mérkőzésekre kerül sor.


Komoly erőpróba előtt állnak a csapatok, hiszen a következő időszakban fordulóról fordulóra jó iramú, magasabb hőfokú találkozók várnak rájuk. Az alapszakaszban még nagyobb volt a kontraszt, de itt már tudásban, felkészültségben egymáshoz lényegesen közelebb álló gárdák mérik össze az erejüket.


A címvédő BEAC-Újbuda a Fehér csoportban szerepelt, ahol 11 győzelemmel és 3 vereséggel a második helyet szerezte meg. Az élvonalbeli klubok U23-as együttesei tették teljessé az ANB idei küzdelmeit is. Ezek közül a BEAC és a szintén mindössze három vereséget gyűjtő Vasas nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Bár többször ütközött a versenynaptár, de a lehető legtöbb mérkőzésre versenyképes összeállításban, motiváltan utaztak. Az élvonalbeli tapasztalat sebességben, jó értelemben vett keménységben akkora pluszt ad, hogy meghatározóként számolni kell ezekkel a csapatokkal.

 


A mezőnyben egyedüli veretlen tagja a Csata DSE, akik a Piros csoportból léptek tovább. A Csata DSE számára nagyon komoly visszajelzéseket hozhatnak a következő hetek. Teljesen más versenyhelyzet és tapasztalat lesz, amikor rendszeresen olyan riválisok érkeznek, akik képesek lehetnek éles meccset kikényszeríteni. Egy esetleges jövőbeni élvonalbeli szereplés előtt mindenképpen szükség lesz, hogy ehhez alkalmazkodjon a Csata DSE. Az elmúlt évad ezüstérmese a TFSE két vereséggel zárta az alapszakaszt, éppen a Csata DSE-vel szemben maradtak alul mindkét alkalommal. A TFSE az elmúlt években rendszeresen érmekért küzdött és ebben az erősebb mezőnyben is megállhatja a helyét.


Szépen menetelt a tavalyi ezüstérmes Szegedi KE. A Hepp Kupa döntős szereplése után az elmúlt hetekben fontos meccseket nyerve sikerült kivívniuk a szegedieknek, hogy az 1-9. helyért játszhassanak. Szegeden egy jó mentalitású alapcsapat (Jáhni Zsófia, Kecskés Fanny, Radócz Fanni, Tóth Cecilia, Vári Zita) dolgozik, de valamivel szűkösebbek a rotációs lehetőségek, mint a közvetlen riválisoknál. Érdemes lesz majd figyelni az Ajkát és a Szigetszentmiklóst. A Fehér csoportot az ajkaiak nyerték, miután 11 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel zártak. A szigetszentmiklósiak pedig a Zöld csoport élén végeztek 13 győzelemmel és 3 vereséggel. Mindkét csapat az ANB mezőnyéhez képest rutinosabb játékosokat is felvonultat. Az egész szezonban kiváló egyéni teljesítményeket láthattunk mindkét gárdánál.


Nincs könnyű helyzetben a Kecskemét és a Tatabánya. Mindkét csapattól nagy eredmény, hogy ott lehet az 1-9. helyért mérkőzők táborában. Elsősorban az lehet a cél, hogy minél több alkalommal meg tudják szorongatni az érmekért harcoló együtteseket.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: