U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az első fordulót rendezték a B33 U18 Országos Bajnokságban

2018.03.16. 15:04 | Utánpótlás hírek

Szerdán a Tüskecsarnokban került sor a B33 U18 Országos Bajnokság első fordulójára.


A 3x3-as szakágban az országos U18-as bajnokság két selejtezőből és a döntőből áll. A 8 csapatos döntőbe a selejtezőkben elért eredmények alapján kerülnek a csapatok. A szerdai első fordulóban 12 leány együttes vett részt, akik négy darab hármas csoportban küzdöttek.


Az A-csoportot a Csata DSE, a Szolnoki Sportcentrum és a Soproni Darazsak Akadémia csapata alkotta. A „B” jelű hármasban az MTK Budapest, a Dávid Kornél KA és a PEAC-KA Pécs együttesei szerepeltek. A C-csoportot a Széchenyi KA, a Debreceni KA és a DVTK Akadémia, míg a „D” jelű triót a Kecskeméti KC, a Pécsi VSK Akadémia és a BEAC-Újbuda KA együttesei adták.

 


A szerdai tornán a csoportok első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kiesés formában zajlott a küzdelem. Az elődöntőbe jutást az egyik ágon a Csata DSE és a Kecskemét, míg a másikon a PVSK és a Szolnok vívta ki. A döntőbe jutásért lejátszott találkozón a Csata DSE 15-7-re verte a Kecskemétet, míg a PVSK 14-11-re a Szolnokot. A fináléban a Csata DSE 17-6 arányban bizonyult jobbnak a PVSK-nál.


A torna eredménylistái letölthetőek az MKOSZ vonatkozó aloldaláról. A csapatok összeállításai, statisztikái megtalálhatóak a FIBA Play 3x3 felületén.


A második fordulót április 11-én rendezik.

 

A szervezők galériája

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: