U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Brutális pontrekorddal kezdett a UConn

2018.03.17. 21:00 | NCAA Női kosárlabda

Javában zajlanak az NCAA női kosárlabda bajnokságának 64-es főtábláján az első körös meccsek. Magyar idő szerint szombaton este mutatkozott be a UConn. Geno Auriemma együttese 140-52-re kiütötte a St Francis-t és ezzel újabb rekordokat döntött meg.

 

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com


A UConn 1993 óta nem veszített az első körben mérkőzést és ezúttal sem volt kérdés a sikerük. Bár jó szerkezetű csapatot vonultat fel a St Francis, de nem az a szint, mint a UConn. Ennek ellenére ami történt, az még a legharcedzettebb szurkolóknak is váratlan volt. Az első negyed végén 55-19-re vezetett a UConn. Amióta a jelenlegi egyetemi versenyrendszer működik, az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságában egy negyedben 55 pontot még senki nem szerzett. Az eddigi rekord 45 pont volt 10 perc alatt.

 


A félidőig sem vett vissza a UConn, ekkor 94-31-re vezettek. A mezőnymutatójuk egészen elképesztő 73,6%-on állt. Az egy félidő alatt elért 94 pont szintén csúcsdöntésnek számít. Eddig 80 pont volt a regisztrált rekord az évkönyvekben. Végül pedig 140-52-es eredmény született, amivel viszont a pontkülönbséget tekintve nem sikerült a csúcsdöntés. Ez lett az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságának második legnagyobb különbségű meccse. A rekordot itt tavalyról a Baylor 89-es pontos első fordulós sikere jelenti.


A mérkőzésen elért 140 pont ettől függetlenül szintén történelmi eredmény. Eddig az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságában 121 szerzett pont volt eddig a csúcs. A UConn gárdájából Azura Stevens 26, Napheesa Collier 25 egységig jutott. A UConn a szereplését a Quinnipiac ellen folytatja hétfőről keddre virradóra.


Videós összefoglaló a történelmi meccsről

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: