U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Már csak 32 csapat van versenyben a bajnoki címért

2018.03.18. 09:21 | NCAA Női kosárlabda

Pénteken és szombaton került sor az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságának első fordulójára. Már csak 32 csapat van versenyben a bajnoki címért. A magyar érdekeltségű találkozóról, Kaposi Pálmáék győzelméről és a UConn történelmi sikeréről már beszámoltunk. Most következzen egy rövid áttekintés a többi meccsről.


Az Albany Régióban került sor a UConn 140-52-es győzelmére. A címvédő South Carolina ebben a régióban a második kiemelt, az N.C. A&T gárdáját 63-52-re győzték le. A tábla ezen negyedében a legmagasabban rangsorolt búcsúzó a 6. helyen kiemelt South Florida volt. A Buffalo remek játékkal 102-79-re verte azt az egyetemet, melynek az idei évadot sérülés miatt kihagyó Nagy Dorottya is tagja. A 7. California és a 8. Miami (Fla.) is búcsúzott a további küzdelmektől.


A Spokane Régióban az első kiemelt Notre Dame 99-81-re múlta felül a CSUN alakulatát. Ebben a régióban győzte le a Minnesota Kaposi Pálmával a soraiban a 7. helyen rangsorolt Green Bay-t. A legmagasabban rangsorolt búcsúzó azonban nem a Green Bay lett, hanem a 6. LSU, akik gyenge teljesítménnyel a Central Michigan-től szenvedtek a vereséget.

 


A Kansas City Régióban az első kiemelt Mississippi St. lassú kezdés után simán verte a Nicholls State gárdáját. A 6. helyen kiemelt gárda lett is a legmagasabban rangsorolt búcsúzó. Az Iowa csapatát a Creighton ellen érte meglepetés, szoros végjátékban 76-70-re maradtak alul. A magasabb kiemeltek közül a 8. Syracuse a 9. Oklahoma State-től kapott ki 84-57-re, de ez nem tekinthető óriási meglepetésnek.


A Lexington Régióban az első kiemelt Louisville simán verte a Boise State csapatát. A tábla ezen negyedén történt a legmagasabb rangsorolású kiesés. Az 5. helyen jegyzett Missouri 80-70 arányban maradt alul a 12. FGCU együttesével szemben.

 

Tábla

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: