U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bajnokot avattak Dél-Koreában

2018.03.21. 13:33 | Ázsia

A kínai profi liga múlt heti zárasa után a héten a második legnagyobb ázsiai női kosaras bajnokságban, a dél-koreai WKBL küzdelmei során is bajnokot avattak. Az Asan Woori Bank Wibee sorozatban hatodik alkalommal ért fel a csúcsra.

 

Fotó: wkbl.or.kr

Fotó: wkbl.or.kr


Az évad elején még úgy nézett ki, hogy az elmúlt évek bajnokságait sorra nyerő Asan Woori Bank Wibee dominanciája megtörhet. Két légióst lehet foglalkoztatni Dél-Koreában. Ők erre az idényre Tianna Hawkins és Shekinna Strickland játékjogát szerezték meg, de sérülés miatt egyikőjük sem tudott a gárda rendelkezésére állni. Végül az évad elején Natalie Achonwa lett a beugró légiós „nagy név”. A jó teljesítményére szüksége is volt a csapatnak a bajnoki címéhez.

 


Az Asan Woori Bank Wibee az alapszakaszt 29 győzelemmel és 6 vereséggel zárta az élen. A fináléban a Monique Currie nevével fémjelzett KB Stars volt az ellenfelük, akik ellen 3-0-ra nyerték a párharcot. Az első meccsen 63-57-es sikert ünnepelhettek. Ekkor Natalie Achonwa 15 ponttal és 17 lepattanóval vezette győzelemre csapatát. A második meccsen az asani gárda 63-50-es sikert aratott. Ezúttal is dupla-duplát ért el Achonwa, 18 pontot és 13 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé.

 

A bajnokavatást hozó harmadik meccs már egyoldalúan alakult. Itt végül 75-57-re verte riválisát az Asan Woori Bank Wibee. Achonwa harmadik dupla-duplája is megszületett a párharcban, 12 pontot és 13 lepattanót ért el.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: