U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Jamierra Faulkner lesz az orosz válogatott honosítottja

2018.03.22. 18:57 | Oroszország

Az IZ.ru portál számolt be arról, hogy a közelmúltban orosz állampolgárságot kapó és az UMMC Jekatyerinburghoz igazoló Jamierre Faulkner szolgálataira a válogatott szakmai stábja igényt tart.

 

Fotó: UMMC Jekatyerinburg

Fotó: UMMC Jekatyerinburg


Becky Hammon és Epiphanny Prince után ősztől ismét lesz honosított amerikai játékos az orosz válogatottban. Jamierre Faulkner honosítását január elején indította el a Jekatyerinburg. A hazánkban, a PINKK Pécsi 424-nél is megforduló amerikai játékost még Olaf Lange szemelte ki. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy honosításával a válogatottat is megerősítsék. Lange a Jekatyerinburgtól távozott, de ettől függetlenül a folyamat nem állt meg.


„Jamierrát a következő válogatott összetartáson meg fogjuk nézni. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk róla. Azon túl, hogy igazi profi kosárlabdázó, kiváló emberi kvalitásokkal rendelkezik. A legfontosabb azonban, hogy Olaf Langénak tetszik a játéka.” – fogalmazott Svetlana Abrosimova a válogatott csapatvezetője.

 


Oroszországban a honosítás nagyon megosztja a szakmát és a szurkolókat is. Van a szövetségüknek Anna Arkhipova vezetésével egy olyan markáns véleményt megfogalmazó edzői vonala, akik már Olaf Lange kinevezése ellen is tiltakoztak és a honosítást is elítélik. Ők nem titkoltan azzal érvelnek, hogy az U19-es Világbajnokságon aranyérmes fiatalokra kellene építeni.


„Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek az érdekei sérülnének. A mi feladatunk, hogy kijutassuk a válogatottat a 2019-es Európa-bajnokságra és ott sikeresen szerepeljünk. Olyan nagy verseny lesz az irányító-poszton, amiről régóta álmodunk. A modern kosárlabdában nincsenek 40 perces játékosok, mindenkinek jutni fog elég idő.” – reagált a kritikákra az IZ.ru cikkében Svetlana Abrosimova.


Faulkner honosítását az UMMC Jekatyerinburg stábja vitte végig. Maxim Ryabkov klubmenedzser úgy fogalmazott, hogy Faulkner-t az egyik legjobb olyan irányítónak tartják, aki nem szerepel az amerikai válogatott bő keretében. A 26 éves kora ellenére nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és a WNBA-ben a Chicago Sky együttesével döntőt is játszott. Ryabkov hozzátette, hogy ideális korban lévő játékosról van szó, akiben még egy teljes olimpiai ciklus benne van.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: