U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az Atomerőmű KSC Szekszárd nyerte a Magyar Kupát 2018-ban

2018.03.25. 20:16 | Magyar Kupa

A 2018-as Magyar Kupa döntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd 66-64-re legyőzte a Sopron Basket együttesét. A szekszárdi klub fennállása első kupagyőzelmét ünnepelhette.

 

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba


Két lelkes szurkolótábor biztatása közepette dobták fel a labdát a fináléban. Óriási taktikai csata bontakozott ki, mely során elsősorban a védekezés dominált. Három percet kellett várni az első találatokra. Ekkor Aleksandra Crvendakic és Gereben Lívia kosárváltását jegyezhettük fel. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 13-13 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején ragadta magához az irányítást a Szekszárd. Amikor a félidőig 9 pontig jutó Gereben duplája célt ért, 22-15-nél már soproni időkérés miatt állt a játék. Stabilan őrizte előnyét a pontosabban játszó KSC. A nagyszünethez 26-23-ról érkeztek a csapatok. A statisztikát figyelve a fontos mutatókban szinte alig alakult ki különbség a két gárda között.

 


A harmadik negyed elején Teja Oblak növelte 31-23-nál 8 egységre a szekszárdi előnyt. Az első soproni mezőnykosárra közel 4 percet kellett várni. A legnagyobb differenciát a szlovén irányító újabb hárompontosánál 36-27-nél rögzíthettük ebben a szakaszban. Az utolsó 10 percnek pedig 43-35-ről vágtak neki a felek. A záró szakasz kezdetén átlépte a lélektani 10 egységet a KSC vezetése. Ezt követően nagy hajrába kezdett a Sopron. 55-50-nél Yvonne Turner megszerezte a hazaiak első tripláját a fináléban. Egészen 57-56-ra felkapaszkodott a hazai együttes. Szekszárdi részről azonban mindig jött egy villanás, amivel őrizte előnyét a tolnai gárda. Az utolsó fél percben Crvendakic triplája után 64-62-nél még nyílt lett a végjáték, de Sara Krnjic keze a büntetőnél nem remegett meg. Ezzel az első kupasikerét ünnepelhette az Atomerőmű KSC Szekszárd!


Az eredményhirdetés során kiosztották az egyéni elismeréseket. Az MVP Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd) lett, míg a Szerencsejáték Zrt. különdíját Yvonne Turner (Sopron Basket) vehette át.

 

Eredmény

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 64-66 (13-13, 10-13, 12-17, 29-23)

 

Galéria

 

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: