Európa-bajnokság 2019

A Buducnost Bemax az Adria Liga győztese 2018-ban

2018.03.26. 10:59 | M®RKL Adriatica

A hétvégén Podgorica adott otthont az Adria Liga négyes döntőnek. A trófeát a Buducnost Bemax hódította el.

 

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic


Az elődöntők nem hoztak meglepetést. A mezőnyt uraló két csapat, a Cinkarna Celje és a Buducnost Bemax vívta ki a fináléba kerülést. A Celje 77-55-re ütötte ki a Crvena Zvezdát egy olyan mérkőzésen, ahol már a félidőben 15 pont volt a differencia a felek között. A másik ágon a Buducnost Bemax 74-67-re múlta felül a bolgár Montana 2003 alakulatát. Csalóka a szorosabb eredmény, miután a bolgárok az utolsó percekben a hazaiak cseréi ellen faragtak a hátrányukon.

 


A fináléban a várt nagy csata alakult ki. A két gárda 30 percen át fej-fej mellett haladt. Az 51-48-ról induló záró szakaszban a Buducnost 65-55-nél 10 pontos előnyre tett szert. A Celje azonban nagy hajrával 3 egységre felzárkózott, az utolsó fél percben pedig támadt az egyenlítésért. Végül 71-68-as sikert ünnepelhetett Buducnost Bemax és ezzel elhódította a trófeát. A bronzérmet a Montana 2003 szerezte meg.


Magyar kötődésként ki kell emelni, hogy a Buducnost Bemax gárdáját erősíti idén a PEAC-nál is hosszabb időt töltő Sanja Orozovic. A négyes döntőben ugyan kevesebb lehetőséget kapott, az Adria Liga teljes szezonját nézve viszont 11.3 pont, 5.1 lepattanó és 1.9 gólpassz átlaggal segítette csapatát. A Final Four MVP-je Boľica Mujović (Budućnost Bemax) lett.

 

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: