U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődnek a negyeddöntők Lengyelországban

2018.04.01. 20:00 | Lengyelország

Kedden megkezdődnek a lengyel élvonalban az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntő párharcok. Kiélezett küzdelemre van kilátás.


Fordulatos alapszakaszt láthattunk Lengyelországban. Sokáig a Wisla Krakow tűnt befutónak az első helyre, de elérte őket télen egy hullámvölgy. Ezt kihasználva az Artego Bydgoszcz lépett előre az első pozícióba és így a Wisla csak a második helyről várja a rájátszást. A szezont rendkívül gyengén kezdő, idén is edzőt váltó és légiósokat cserélő CCC Polkowice végül nagyot mentett és bejött harmadiknak. A címvédő Sleza Wroclaw viszont az utolsó fordulók vereségei miatt az Energa Torun mögé az 5. pozícióba esett vissza.


A negyeddöntők párosításai
Artego Bydgoszcz (1.) - Basket 90 Gdynia (8.)
Wisła CanPack Kraków (2.) - InvestInTheWest AZS AJP Gorzów Wlkp. (7.)
CCC Polkowice (3.) - Pszczółka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin (6.)
Energa Toruń (4.) - ¦lęza Wrocław (5.)

 


Az Artego Bydgoszcz gárdájának az első hely ellenére nem lesz könnyű dolga. Már a negyeddöntőben a minőségi légiósokat felvonultató Gdyniával mérkőznek. Sokáig úgy nézett ki, hogy a télen többek között Chantelle Handy-vel is erősítő Gdynia magasabb rangsorolást szerezhet. Nem jött ki nekik a lépés, de a tapasztalt keretükkel bárkit meglephetnek. Ettől függetlenül az élete szezonját futó Dragana Stanković vezette Bydgoszcz az esélyes.


A Wisla Krakow és a Gorzow párharcában hazánkban is hosszabb időt eltöltő irányítók csatáját figyelhetjük. A krakkóiaknál Tamara Radocaj, míg a Gorzow-nál Natalie Hurst szerepel. A Wisla kerete ideálisabb szerkezetű. Sokkal jobban rotálható, több variációs lehetőséget kínál, így egyértelműen esélyes ebben a párharcban. Ugyanez igaz a CCC Polkowice és a Lublin csatájára. A februárban kinevezett Maros Kovacik irányítása alatt szépen összeálló, olyan remek légiósok, mint Alysha Clark, Artemis Spanou vagy Temi Fagbenle repítette csapatnak nem okozhat gondot a továbbjutás.


A legjobban várt párharc az Energa Torun és a Sleza Wroclaw között zajlik. A címvédő Wroclaw a Szekszárd elleni Európa Kupa párharc óta Elina Babkinával erősített. Ennek ellenére elrontották a tavaszi meccseiket. Az Energa Torun nagy hajrával szerezte meg a pályaelőnyt, de ez nem életbiztosítás számukra. A Wroclaw egy jól szervezett, rutinos csapat, mely kifejezetten stabilan teljesített tavaly is a rájátszásban. Az ötödik helyük ellenére számolni kell velük akár a döntőbe jutás tekintetében is.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: