U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A legendáit köszöntötte a Bourges

2018.04.08. 13:41 | Franciaország

Szombaton a Roche Vendée 86-60-as legyőzésével matematikailag is eldőlt, hogy a Bourges zárja az élen a francia alapszakaszt idén. Az este ugyanakkor ezen szép siker mellett másról is emlékezetes marad a nagy múltú francia csapat híveinek.

 

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com


A Bourges vezetői az év elején hirdették meg, hogy létrehoznak amerikai mintára egy „Hírességek csarnokát”, amivel az elmúlt évtizedek nagy sikereiben tevékenyen résztvevő játékosok előtt tisztelegnek. Ennek keretében a mezeiket a csarnokban kiállítva idéznék fel a legnagyobb sikereket. A köszöntésre azért ezen a hétvégén került sor, mivel április 9-én lesz a klub második Euroliga győzelmének 20. évfordulója. 1998. április 9-én a hazai rendezésű Final Four fináléjában 76-64-re győzték le a Pool Getafe gárdáját Odile Santaniello és Eva Němcová 21-21 pontjával.

 

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com


A szombati köszöntésre Vadim Kapranov, Cathy Malfois, Odile Santaniello, Cathy Melain, Yannick Souvré, Anna Kotocova, Elena Khoudachova, Ilona Korstine, Isabelle Fijalkowksi és Emmeline Ndongue személyében 10 játékost hívtak meg. Közülük Melain, Korstine és Kapranov nem ért rá, a többiek viszont vastaps kíséretében vonulhattak a parkettre. Egy megható videóval idézték fel a legnagyobb sikereket. Nem szabad elfelejteni, hogy a Bourges a Sopron Basket mellett az Euroliga jelenlegi mezőnyének legrégebben versenyben lévő tagja. A sorozat kezdete óta minden évben el tudott indulni az 1967-es alapítású klub.


A Bourges 13 bajnoki címmel, 9 kupagyőzelemmel rendelkezik. Az Euroligát háromszor nyerték meg, de egyszer-egyszer a Ronchetti Kupában és az Európa Kupában is felértek a csúcsra.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: