Európa-bajnokság 2019

A Kassa megszerezte 15. bajnoki címét Szlovákiában, egy korszak lezárult

2018.04.11. 23:31 | Szlovákia

Szerdán este lezárult Szlovákiában a bajnoki döntő párharc. A Good Angels Kosice harmadik alkalommal is magabiztosan győzte le az MBK Ruzomberok gárdáját, így fennállása 15. bajnoki címét ünnepelhette. Egy korszak véget ért a szlovák női kosárlabdában: Zuzana Zirkova visszavonult, míg Kassán a profin csapat befejezte működését.

 

Fotó: goodangelskosice.eu

Fotó: goodangelskosice.eu


A bajnoki döntő párharc három meccse közül ez alakult a legszorosabban. A Good Angels Kosice ugyan 7-0-val kezdett, de ezt követően a rózsahegyiek felzárkóztak. Az első szakasz végén 24-23 állt az eredményjelzőn. A második etapban 9 ponttal is megléptek a kassaiak, a félidőig azonban 49-44-re visszakapaszkodott az MBK Ruzomberok.

 


A döntést a harmadik negyed hozta el, amikor 51-49 után egy 10-3-as sorozattal elléptek a hazaiak. A játékrész végén már 74-62 állt az eredményjelzőn. A záró szakaszban a rózsahegyieknek 78-69-nél még akadt egy felzárkózásuk, de szorossá nem tudták tenni a végjátékot. Az utolsó percekben a kassai közönség vastapssal köszönte meg nem csak ezt a szezont, hanem az elmúlt 15 évet, amikor megszakítás nélkül megszerezte a bajnoki címet a csapatuk.

 

Fotó: goodangelskosice.eu

Fotó: goodangelskosice.eu


Szem nem maradt szárazon, hiszen történelmet láthattunk. Nagyon, nagyon fog hiányozni ez a kassai csapat a szlovák mezőnyből és ez európai porondról! Zuzana Zirkova pályafutása utolsó meccsén 17 ponttal és 6 gólpasszal vezette győzelemre a Good Angels-t. Bozóki Bettina a bajnoki ezüstérmes MBK Ruzomberok színeiben 29 perc alatt 9 pontot és 7 lepattanót szerzett.

 

Fotó: SITA/Ivan Fleischer

Fotó: SITA/Ivan Fleischer


Eredmény
Good Angels Kosice – MBK Ruzomberok 88-73 (24-23, 25-21, 25-18, 14-11)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Good Angels Kosice javára.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: