U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Allie Quigley a 37 pontjával rekordot állított fel az EK döntőben

2018.04.11. 22:38 | Európa Kupa

Az Európa Kupa döntőjének első mérkőzésén a Galatasaray 90-68-ra legyőzte a Reyer Veneziát. A mérkőzésen Allie Quigley 37 pontot szerzett, ami egyéni teljesítményeket tekintve rekord az Európa Kupa döntőit nézve.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A Galatasaray csapatszinten is fantasztikus formát mutatott az Európa Kupa fináléjának első felvonása alkalmával, de Quigley még így is kiemelkedett a mezőnyből. Már a félidőben 21 pontnál járt, a meccs végéig pedig 37 egységig jutott. Tette mindezt kiemelkedő dobószázalék mellett, hiszen a 18 mezőnykísérletéből 14 sikeresnek bizonyult. Emellett mind az öt büntetőjét értékesítette, volt 4 lepattanója és 3 gólpassza.


„Valószínűleg pályafutásom egyik legjobb teljesítménye és legjobb estéje volt.” – fogalmazott Quigley a FIBA honlapján, majd így folytatta: „Egyszerűen minden a helyén volt, de más játékosok, például Gigi (Gintare Petronyte) is előléptek és fantasztikusan játszottak.”

 


Nagyon kedvező helyzetbe került a Galatasaray, de a Reyer Venezia éppen egy másik török csapat a Hatay ellen az elődöntőben 20 pontos hátrányból állt talpra. „Tanultunk a Hatay meccséből és tudjuk, hogy a 20 pont az nem jelent semmit. Most 5 percig ünnepelhetünk, de a Venezia jött már vissza ekkora hátrányból.” – összegzett Quigley a nemzetközi szövetség honlapjának adott rövid nyilatkozatában.

 

Quigley legszebb megmozdulásai:

Allie Quigley nem véletlenül emelte ki Gintare Petronyte teljesítményét, aki 25 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. Ez pedig azt jelenti, hogy ketten együtt a csapatuk 90 pontjából 62-t szereztek.

 

Fotó: Galatasaray

Fotó: Galatasaray

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: