U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Allie Quigley varázsolt, a Galata 22 pontos előnyre tett szert az EK döntőben

2018.04.11. 21:22 | Európa Kupa

Szerdán este rendezték Isztambulban az Európa Kupa döntőjének első mérkőzését. A Galatasaray végig vezetve 90-68-ra legyőzte a Reyer Veneziát és ezzel igencsak kedvező helyzetbe került a jövő szerdai visszavágó előtt.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Már a hét elején érkeztek olyan hírek, hogy nagy az érdeklődés a Galatasaray ultrái között az Európa Kupa döntője iránt. Az a hangulat azonban, ami fogadta a csapatokat, talán még a török várakozásokat is felülmúlta. Az első negyedben még nem alakult ki nagy különbség a felek között. A Galata 4-5 pontnál jobban nem tudott ellépni. Az olaszok számára azonban figyelmeztető jel lehetett, hogy már 7 eladott labdánál tartottak 10 perc után. Az első etap végén 25-19-re ment a török gárda. A második szakasz közepén 32-30-nál még volt labdája az egyenlítéshez a Reyer Veneziának. A folytatásban azonban egyre jobban kijött a törökök fölénye. Az utolsó másodpercekben Isil Alben zseniális átadásából Allie Quigley értékesített ziccert. Ezzel 43-35-re módosult az állás. Ráadásul ez már Quigley 21. pontja volt ezen az estén.

 

Fotó: Galatasaray

Fotó: Galatasaray

 


A harmadik negyed hozta el a döntő fordulatot. A Galatasaray 52-46 után a játékrész végéig 15-1-es sorozattal hagyta állva riválisát. Öt percen át nem értek el mezőnykosarat a velenceiek. Az utolsó 10 percnek 68-47-ről futottak neki a csapatok. Itt már extázisban tombolt a közönség és teljesen szétesett az olaszok játéka. Úgy nézett ki hat perccel a mérkőzés vége előtt 79-54-nél, hogy óriási kiütést is hozhat az összecsapás. A Galata játékosainál is csökkent azonban a koncentráció: 83-65-nél még azért is támadhatott a Reyer Venezia, hogy 15-16 pontra visszajöjjön. Ezzel nem éltek, így az utolsó percben ismét tudta növelni a különbséget a Galatasaray. A 90-68-as sikerük azt jelenti, hogy óriási lépést tettek a trófea elhódítása felé. Igaz, az elődöntőben a Hatay ellen 20 pontról tudott fordítani hazai pályán a Reyer Venezia.


A döntő első mérkőzésének a hőse Allie Quigley volt, aki 37 pontot ért el. A 18 mezőnykísérletéből 14 sikeresnek bizonyult. Mellette Gintare Petronyte remekelt, aki pedig 25 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.

 

Eredmények

Galatasaray - Reyer Venezia 90-68 (25-19, 18-16, 25-12, 22-21)

 

Statisztika 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: