U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lindsay Whalen lesz a University of Minnesota női kosárlabda csapatának vezetőedzője

2018.04.12. 20:59 | NCAA Női kosárlabda

Csütörtökön jelentette be a University of Minnesota, hogy Lindsay Whalen lesz a női kosárlabda csapatuk vezetőedzője. A Minnesota Lynx irányítója 2000 és 2004 között volt az intézmény hallgatója, a Texas Tech-hez távozó edzőnő Marlene Stollings helyét veszi át.

 

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com


Lindsay Whalen pályafutása végéhez közeledik és évek óta nem titkoltan tudatosan készül arra, hogy edzőként tevékenykedhessen. A felek megállapodása szerint párhuzamosan lehet a Minnesota Lynx játékosa és a láthatja el a University of Minnesotánál a vezetőedzői feladatokat. Arról nem szólnak a hírek, hogy ez esetleg azt jelenti: Whalen már a 2018-as WNBA évad végén visszavonulna. Egy biztos, hogy a rutinos irányító az év elején a válogatottságot lemondta. Pályafutása azon részét lezártnak tekinti.

 


„Nagyon sok különleges emlék fűz az egyetemhez. Elmondhatatlanul várom már, hogy visszatérhessek. Ezzel a lehetőséggel egy álmom vált valóra. Sok nagyszerű edzővel és játékossal dolgoztam együtt az évek során. Most megvan az esélyem, hogy ezekből a tapasztalatokból valamennyit visszaadhassak.” – olvasható Lindsay Whalen nyilatkozata a University of Minnesota közleményében. Magyar érdekeltség, hogy ennek az egyetemnek a hallgatója Kaposi Pálma, akinek szereplését a legutóbbi szezonban is nagy terjedelemben követtük lapunk hasábjain.


Whalen a klasszis teljesítményével a University of Minnesota szakmai programjának egyik legmeghatározóbb játékosa volt. Legnagyobb sikerként 2004-ben Final Four-ba vezette a csapatot. Nem ez az első eset, hogy egy még aktív WNBA játékos egyetemi kispadot kap. A 2000-es években Dawn Staley a profi karrierje mellett a Temple szakmai munkáját vezette sikerrel.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: