U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A döntőbe jutás a tét Spanyolországban

2018.04.13. 23:04 | Spanyolország

A hétvégén megkezdődnek Spanyolországban az egyik fél második győzelméig tartó elődöntő párharcok. A legnagyobb esély Salamanca – Girona fináléra van, de mindkét élcsapatnak nehéz dolga lehet az elődöntőben.


Szombaton kezdődik a Salamanca és az UNI Ferrol párharca. A Salamanca az alapszakaszt 25 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárta. Azt a vereségüket azonban az UNI Ferrol gárdájától szenvedték el hazai pályán. A spanyol lebonyolítás sajátossága, hogy a rájátszás első körében az alapszakasz első két helyezettje kiemelt, így a Salamanca – és természetesen a másik ágon a Girona – két hete nem játszott tétmeccset. Ez pedig mindig hordoz magában kockázatot. Ha szigorúan a játékoskereteket nézzük, akkor a Salamancának lényegesen több opciója van. Az UNI Ferrol keretében két amerikai légiós (Jamie Weisner, Alexis Prince), illetve a korosztályos válogatottakból ismert María Araújo a húzóemberek. Szűkös rotációval dolgoznak, amit egy pihent, rutinos Salamanca könnyedén kihasználhat.

 


A másik ágon a Girona és a Zaragoza csatázik. Ez a párharc vasárnap veszi kezdetét, miután a Zaragoza csütörtök este még a negyeddöntő párharc sorsdöntő harmadik felvonásán küzdött. Itt hatványozott különbséget jelent, hogy az egyik oldal kéthetes pihenőből jön, míg a másik végig magas hőfokú csatákat vívott. Érdekesség, hogy március 31-én az alapszakasz utolsó fordulójában találkoztak legutóbb a felek és akkor simán nyert a Girona. Ebben a párosításban is igaz, hogy a Girona kerete erősebb és ideálisabb szerkezetű. A Zaragoza Paola Ferrari, Vega Gimeno és Shacobia Barbee klasszisára épül. Különösen magas posztokon szűkösek a rotációs lehetőségeik, ezen a téren (is) a Girona nagy fölénye várható.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: