U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A török alapszakasz első helye lesz a tét a Hatay – YDÜ rangadón

2018.04.13. 00:56 | Törökország

Szombaton magyar idő szerint 13 órától rendezik a török alapszakasz utolsó fordulójának mérkőzéseit. A Sopron Basket Euroliga elődöntős ellenfele a Yakin Dogu Universitesi a Hatay gárdájával vív csúcsrangadót, melynek tétje a tabella első helyének sorsa.

 

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr


Törökországban az alapszakasz utolsó fordulója úgy érkezik el, hogy a Yakin Dogu Universitesi 21 győzelemmel és 2 vereséggel vezeti a tabellát. Mögötte a második helyen a Hatay áll 20 győzelemmel és 3 vereséggel. A sorsolás úgy hozta, hogy az utolsó fordulóban amolyan alapszakasz-fináléként a két csapat egymás ellen döntheti el az első hely sorsát. A januári bajnokijukon a YDÜ 96-78-ra verte a nagy riválisát. Ennek megfelelően a Hatay hazai pályán egy 19 pontos sikerrel tudná megelőzni ellenfelét. Meglepetés lenne, ha ekkora különbség kialakulna, de természetesen ezen a szinten ilyen extra képességű kereteknél nem lehet semmit sem kizárni.

 


A szezon előtt a sportág közvéleménye elsősorban a YDÜ és a Fenerbahce versenyfutását várta, kisebb meglepetés, hogy a végül Hatay tudja megszorongatni a címvédőt. A látottak alapján teljesen megérdemelt, hogy az utolsó fordulóig versenyben maradt a Hatay. Kiegyensúlyozott volt a teljesítményük az egész szezonban. Ráadásul a Paris, Öztürk, Mitchell, Snytsina és Hind Ben Abdelkader ötöse által alkotott alapcsapatuk egységes, ponterős játékra képes. A YDÜ kerete jóval mélyebb és ideálisabb szerkezetű. Ennek megfelelően a januári meccshez hasonlóan favoritok. Azon az estén a félidőben már 25 ponttal vezettek és végül Courtney Vandersloot (23 pont, 11 gólpassz), illetve Kayla McBride (14 pont) vezetésével diadalmaskodtak. A kimaradó légiósuk Elin Eldebrink volt, így össze tudott állni a Gruda, Lavender, Hollingsworth trió a palánk alatt. Hatásosan semlegesítették a Hatay játékát a festékben, ami lényegében el is döntötte a rangadót.


A YDÜ számára ezek a hetek az Euroliga Final Four-ra történő felkészülésről is szólnak. Amennyire a törökök felületein lehet tájékozódni, Kayla McBride visszatérésével a tervezett ütemben zajlik a munka. Múlt héten Adanában majdnem meglepetés érte őket, mindössze hosszabbítás után szerezték meg a győzelmet. Jantel Lavender volt a kimaradó légiósuk, így elveszítették a lepattanócsatát. Rengeteg dobást hibáztak, a 19 triplakísérletből mindössze 5 bizonyult sikeresnek és szerencse is kellett ahhoz, hogy végül érvényesítsék a fölényüket. Ennek ellenére nem szabad ezekből az eredményekből messzemenő következtetéseket levonni. Nyilvánvalóan minden szakmai stáb igyekszik a formát a Final Four küzdelmeire időzíteni. Egy hosszú szezon végén járunk, ráadásul a törökökre még a teljes rájátszás is vár a következő hetekben.


A szombati utolsó fordulóban érdemes lesz majd figyelni az Európa Kupa győzelem kapujában álló Galatasaray és az Ormanspor rangadóját. A Galata a nyolcadik 10 győzelemmel és 13 vereséggel, míg az Ormanspor a 9. helyezett 9 győzelemmel és 14 vereséggel. Januárban 10 ponttal verte az Ormanspor a Galatasaray-t. A képlet nagyon egyszerű, aki ezúttal győztesen hagyja el a pályát, az jut be a rájátszásba.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: