U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ausztrália – Anglia döntő lesz a Nemzetközösségi játékokon

2018.04.13. 17:37 | Ausztrália

A 2018-as Nemzetközösségi Játékok női kosárlabda tornáján pénteken rendezték az elődöntőket. A fináléban a házigazda Ausztrália és Anglia méri össze az erejét.

 

Fotó: basketballengland.co.uk

Fotó: basketballengland.co.uk


Az első elődöntőben Anglia 65-53-ra múlta felül Kanadát. Nem kérdés, hogy színvonalában, ritmusában a Gold Coast-i torna toronymagasan legjobb meccsét láthattuk. A második negyedben 18-16 után az angolok egy 10-0-s szériával léptek el magasabb szerkezetű riválisuktól. A 35-19-es félidő után a harmadik etapban a 19 pontot is elérte az angol előny, de ezt követően még felzárkózott Kanada. A negyedik negyedben 54-44-nél támadhattak, hogy még közelebb kerüljenek. Ezzel nem éltek és itt dőlt el az elődöntő. A 20 pontos Rachael Vanderwal lett a győztes gárda legeredményesebbje.

 


A mezőnyből minden tekintetben kiemelkedő Ausztrália a papírformának megfelelően 109-50-re verte Új-Zélandot. Egyoldalú találkozó kerekedett, ahol Liz Cambage (21 pont, 6 lepattanó) és Cayla George (18 pont, 5 lepattanó) vezetésével már a félidőben 53-28-as előnyben voltak az ausztrálok. A folytatásban sem változott a játék képe. A kiütéses különbséget a 30-6-os harmadik negyed hozta el. Ausztrália ezzel veretlenül lépett a torna döntőjébe. Az angolok elleni fináléban egyértelműen esélyesek a hazaiak, akiktől a közvélemény ennek megfelelően aranyérmet vár. A csoportkörben már találkozott a két csapat, akkor 118-55-ös ausztrál siker született.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: