U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Jönnek az elődöntők Lengyelországban

2018.04.13. 19:50 | Lengyelország

Szombaton már az elődöntő párharcok rajtolnak a lengyel élvonalban. Artego Bydgoszcz - Sleza Wroclaw és Wisla Can-Pack Krakow - CCC Polkowice párosítások lesznek. Nagy csatára van kilátás.


Lengyelországban a női kosárlabda hívei mozgalmas hétvégére készülnek, hiszen a 2-2-1-es rendszerben zajló elődöntő párharcok közül az első két meccset ismét tömbösítve bonyolítják le. Szombaton rendezik az első felvonásokat és vasárnap már jönnek a második találkozók. Ez egy nagyon speciális, a jegyzett ligákat tekintve máshol nem alkalmazott szisztéma. Komoly erőpróba a 24 óra alatt lejátszott két meccs a csapatoknak.


Az alapszakaszgyőztes Artego Bydgoszcz és a címvédő Sleza Wroclaw párharca megjósolhatatlan. Az alapszakaszban 1-1 a mérlegük. A Bydgoszcz márciusig zseniális teljesítményt nyújtott, majd elérkezett a rájátszás és az addig igencsak botladozó, 8. helyezett Gdyniával szemben majdnem kipottyantak. A csapatuk motorját Julie McBride-ot ráadásul sérülés miatt elveszítették a szezonra. Julia Adamowicz és Jennifer O'Neill lépett elő vezérré, de ez a Bydgoszcz nagyon nem az, amelyik télen sorra nyerte a fontos mérkőzéseket. A Wroclaw egy komoly gödörből mászott ki, így pályahátrányból tudtak továbbjutni az Energa Torun ellen. Elina Babkina ízelítőt adott klasszisából. Rutinos, összeszokott keretük van. Az alapszakaszbeli 5. helyük ellenére akár idén is odaérhetnek a végére.

 


A másik ágon Euroligás párharc jön a Wisla Krakow és a CCC Polkowice között. Mindkét gárda 3-0-val nyerte negyeddöntő párharcát. Az alapszakaszban az egymás elleni teljesítményt nézve két idegenbeli siker után 1-1 a mérleg. Ha szigorúan a neveket nézzük, akkor a két legerősebb játékosállomány csap össze. Mindkét együttesre igaz, hogy tavaszra nagyon szépen összeálltak. A Wisla egész évet tekintve valamivel kiegyensúlyozottabb volt. A Polkowice-nél az edzőváltás hozta el a fordulatot. Maros Kovacik ki tudta hozni azt, ami ebben a keretben benne van. Olyan légiósokkal, mint Alysha Clark, Artemis Spanou vagy Temi Fagbenle akár nemzetközi porondon is eredményesen lehetett volna szerepelni. A Wisla esetében pedig Leonor Rodríguez és Cheyenne Parker teljesítménye kiemelkedő. A krakkói gárda rendelkezik a pályaelőnnyel, de itt akár több idegenbeli siker is születhet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: