U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdetét veszi a DVTK-PINKK párharc

2018.04.13. 19:59 | Magyar Bajnokság

Az 5-8. helyért zajló rájátszás párharcok közül szombaton elrajtol az Aluinvent DVTK és a PINKK Pécsi 424 csatája. Az egyik fél második sikeréig tartó küzdelem győztese az 5., míg a vesztese a 7. helyért mérkőzik a folytatásban.


Ebben a párosításban az alapszakasz 5. és 8. helyezettje méri össze az erejét. A DVTK 2-1 arányban a ZTE-vel szemben veszítette el a negyeddöntőjét, míg a PINKK a Szekszárddal szemben maradt alul 2-0-ra. Mivel ezen az ágon nincsenek időkényszerben a csapatok, így a Szekszárd - ZTE elődöntőhöz hasonlóan igen kedvező a párharc időbeosztása. Még a három meccses negyeddöntőt vívó DVTK-nak is kedd óta volt ideje regenerálódni és rendezni a sorokat. A PINKK-nek eközben egy teljes hét áll rendelkezésre erre. A két csapat bajnoki alapszakaszban lejátszott meccsein nagy különbséggel nyert a DVTK, míg a felek legutóbbi találkozása a Magyar Kupa negyeddöntőjében kifejezetten szorosra sikeredett, mindössze 62-59-es sikert ünnepelhetett a DVTK.


A Magyar Kupa negyeddöntőjére érdemes visszatekinteni, ha szeretnénk erre a párharcra messzemenőbb következtetést levonni. Abban a soproni meccsben mindkét fél találhat kapaszkodót. A DVTK joggal mondhatja azt, ha a negyedik negyedben 58-49-nél kicsit jobban koncentrál, akkor az utolsó 6-7 percre lezárhatta volna a meccset. Ráadásul a győzelmet ettől függetlenül megszerezte. A PINKK pedig építhet arra, hogy a bajnoki meccsekkel ellentétben szorossá tudta tenni a végjátékot és még győzelmi esélyt is teremtett magának. Az elmúlt hetek statisztikái azt mutatják, hogy a helyosztó is inkább a szorosabb mederben haladhat.

 


A DVTK azon a soproni estén jobban szedte a lepattanókat, majdnem háromszor annyi támadólepattanója volt (15 a 6 ellenében). Kevesebb eladott labdát jegyeztek fel a miskolciaknál, ugyanakkor a 32%-os mezőnymutató ezen a szinten ritkán fér bele büntetlenül. Ezúttal elbírta ezt a csapat. A DVTK 65 kísérletből mindössze 21 lett sikeres. A PINKK építhet arra, hogy viszonylag hatékonyan értékesítette a triplákat, 15 kísérletből 6 utat talált a gyűrűbe. A 7 szerzett labda vagy éppen a 15 gólpassz azt mutatja, hogy védekezésben és támadásban sem volt rossz napja a PINKK-nek.


Két olyan gárda mérkőzik, ahol az évad közben edzőváltás történt. A DVTK esetében frissebb a bejelentés, hiszen a ZTE ellen elveszített negyeddöntő párharc után vonta meg a klubvezetés a bizalmat Stefan Svitektől. Egy ilyen beharangozóban nem lehet a teljes szezont áttekinteni, de a DVTK esetében nem könnyítette meg a csapatépítést a sérüléshullám. Ettől függetlenül nem vitás, hogy nem mutatott jó formát az utóbbi hetekben. Biztos, hogy olvasóink közül sokan látták Youtube-on a ZTE elleni negyeddöntő harmadik meccsét. Egy ilyen félidei pozícióból elveszíteni a találkozót, azt mutatja, hogy valami nem volt rendben mentálisan vagy fizikálisan. Ha a klubnál úgy látják, hogy a vezetőedző hibázott és nem érhető el vele az 5. hely, akkor érthető ez a késői váltás.


A PINKK esetében a téli válogatott szünetben következett be a csere vezetőedzői poszton. Ambrus Erzsébethez hasonlóan a pécsieknél is a másodedző Laczka Miklós ugrott be. Olyan erősségű csapatok, mint például az idei PINKK is, a bajnokságban általában akkor tudnak az első hatba kerülni, ha szervezetten, keményen védekeznek. Ha szabad így fogalmazni, kellemetlen riválissá válva tönkre tudják tenni erősebb ellenfeleik játékát. Támadásban ugyanis a pécsiekben nincs meg az az erő, hogy tartósan 75-80 pontos meccseket vívjanak. A PINKK-nél a váltás után a védekezés terén szemmel látható a fejlődés. Ettől függetlenül előzetesen a DVTK a favorit.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: