U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Meglepetések nélkül zajlott a WNBA Draft, A'ja Wilson játékjoga kelt el elsőként

2018.04.13. 05:09 | WNBA

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték a Nike sportszergyártó New York-i központjában a 2018-as WNBA Draft-ot. Meglepetések nélkül zajlott az esemény. A Las Vegas Aces az első helyen A'ja Wilson-t választotta ki.

 


Minden előzetes esélylatolgatás azt várta, hogy az elsőként választó Las Vegas Aces A'ja Wilson játékjogára csap le. Így is történt. A South Carolina klasszis centere szinte az összes egyéni elismerést begyűjtötte egyetemi évei alatt. Tavaly bajnoki címre vezette a South Carolina gárdáját. Idén a Final Four kapujában a UConn állította meg őket, de Wilson így is összehozott 55%-os mezőnymutató mellett 23 pontos, 12 lepattanós átlagot.

 

A Las Vegas Aces a San Antonio Stars jogutódjaként egy új csapata lesz a ligának. Las Vegas nagyon fontos piac a WNBA számára. A'ja Wilson esetében azt is ki kell emelni, hogy elvitathatatlan képességei mellett a személyisége is alkalmassá teszi arra, hogy Las Vegasban sztár legyen.


Másodikként az Indiana Fever választhatott, ezzel Kelsey Mitchell játékjogát szerezték meg. Az Ohio State bedobója az idei Draft kiemeltjei közül a legponterősebb játékos volt 24.5-ös átlaggal. Sokat érhet a Fever számára, ha ezt az önbizalommal teli, eredményes játékot a profikhoz is át tudja menteni. Egy ilyen profilú játékos tavaly, amikor 13 év után lemaradt a rájátszásról a Fever, nagyon hiányzott a keretükből.


A Chicago Sky választhatott harmadik és negyedik helyen egy ügyes csereüzlet után. A Sky még mindig az újjáépítés szakaszában van, miután tavaly felrobbantották a keretüket Elena Delle Donne elcserélésével. Illetve azzal, hogy a tavalyi második választásukkal Alaina Coates játékjogát szerezték meg, aki nem tudott sérülése miatt még bemutatkozni.

 


Nagy várakozással figyelte a szakma, hogy merre indulnak el a Sky-nál. Végül harmadikként Diamond DeShields-et szerezték meg, aki tavaly a Tennessee programjából ugrott ki és éppen a török Cukorova együttesében első profi évét teljesíti. A Sky hamar eldöntötte, hogy DeShields-re szükségük van. A szakmai stáb járt is nála Törökországban. Hihetetlen adottságokkal rendelkezik a 185 cm magas, több poszton is otthonosan mozgó tehetség. Nem egyszerű személyiség, de az elmúlt napokban olyan cikkek jelentek meg, melyek szerint jót tett neki a légiós-élet, már sokkal érettebb, mint korábban.


A Sky negyedikként a UConn tehetségei közül Gabby Williams-re csapott le. Nem kockáztatottak tehát végül még egy centerrel. Williams 2017-ben az év védője volt. A UConn-nál a szerzett labdák és a gólpasszok tekintetében is kiemelkedően teljesített. Az egyik legkomplettebb játékosnak tartják az idei újoncok közül. Nagy erőssége lehet a Chicago Sky-nak idővel.


Ötödikként a Seattle Storm választott, akik az előzetes számításoknak megfelelően a UCLA irányítóját Jordin Canadát hozták el. Kiváló mutatókkal, 17 pont, 7.1 gólpassz átlaggal érkezik Canada a profik közé. Az idei újoncok között a legjobb irányítónak tartják. A Storm-nál nem titkoltan arra készülnek, hogy Sue Bird mellett kellő tapasztalatot gyűjtsön. Idővel pedig a seattle-i együttes első számú irányítójává lépjen elő. Alkalmasnak is tűnik erre a szép feladatra.


Európai szemmel az volt a legérdekesebb, hogy Maria Vadeeva melyik együtteshez kerül. Az oroszok hihetetlenül tehetséges centere végül az első körben a 11. helyen kelt el, így a Los Angeles Sparks vitte el a játékjogát. Csapattársa lesz Nneka Ogwumike, akivel a Dinamo Kurszknál is együtt szerepel. Mindenképpen nagy segítség lehet számára, miközben sokat tanulhat majd Jantel Lavender és Candace Parker oldalán. Vadeeva-ról a tengerentúli szakírók is azt tartják, hogy minden adottsága megvan egy sikeres WNBA karrierhez.


A további európai játékosokat nézve a németek nagy tehetsége Marie Gülich az első kör 12. helyén kelt el és a Phoenix Mercury csapott le rá. Szintén a Mercury-hoz került a másik orosz feltörekvő center Raisa Musina játékjoga. Esetében a második kör 9. választásáról beszélünk. A harmadik kör 11. helyén pedig a cseh Julie Reisingerová játékjogát a Los Angeles Sparks szerezte meg.


A 2018-as WNBA Draft választásai


1. kör

 


2. kör

 


3. kör

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: