U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

BEAC-Vasas rangadó az alsóházban

2018.04.14. 10:50 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Szombaton 15 órától a BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia összecsapásával folytatódnak az alsóházi rájátszás küzdelmei.

 


Ahogy a fenti táblázat is mutatja, ellentétes helyzetből várják a csapatok az összecsapást. A Vasas öt győzelmet hozott az alapszakaszból, így összességében igen kedvező helyzetben van. A szezon eddigi alakulásához képest egy némileg váratlan vereségsorozat hozhatná csak nehezebb helyzetbe Földi Attila csapatát.


A BEAC-nál más a helyzet, az MTK otthonában nagy csatában, vezető pozícióból elveszített múlt heti rangadó azt eredményezte, hogy innentől minden hátralévő mérkőzését meg kellene nyernie Balogh Judit együttesének, hogy előrébb tudjon lépni. Ebben nagy segítség lehet Vajda Anna, aki a múlt héten dupla-duplával segítette csapatát. A klub honlapjának tájékoztatása szerint, „amíg van esély az előrelépésre”, az Európa-klasszis játékos ott lesz a pályán.

 


Az alapszakaszt tekintve a két csapat még októberben vívta első bajnokiját, akkor 70-66-os győzelmet aratott Pasaréten a Vasas. Egy végletekig kiélezett, feszült meccs kerekedett. Végül Jefimija Karakasevic 27 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával vezette győzelemre csapatát. Az egy ponterősebb este lett a BEAC részéről is, hiszen öten jutottak 10 egység fölé. Ki gondolta volna akkor - és így utólag látva annak a meccsnek statisztikáját -, hogy végül ennyire nehéz helyzetben lesz tavasszal a BEAC.


A két fél januári meccse már egészen más képet festett, a Vasas 88-64-es győzelmet aratott a Gabányi László Sportcsarnokban. Böröndy Vivien 19 egységig jutott, miközben Jefimija Karakasevic 18 ponttal, 19 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mellettük Ezinne Kalu is 16 ponttal zárt a Vasasból. A BEAC-nál Barna Judit lett a legeredményesebb, akinek a neve mellé 13 pont és 4 lepattanó került.


Mindkét összecsapás statisztikai lapjában közös, hogy magas posztokon nagy különbség mutatkozott a felek között. Vajda Anna visszatérésével akár pontokban, akár lepattanókban egy versenyképesebb BEAC várható. A szezon csapatstatisztikáit nézve azt láthatjuk, hogy igazán nagy különbségek nem rajzolódnak ki. Apró, de összeadódva már annál fontosabb momentumok világítanak rá arra, hogy a Vasas versenyképesebbnek bizonyult idén.


A közel kétszer annyi szerzett labda (12.9 a 6.8-hoz képest), a mezőnyszázalékban mutatkozó kisebb differencia (38.9% a 35.8% ellenében), a meccsenként közel hárommal több kiharcolt büntető, a több gólpassz. Ezek együtt adják, hogy amíg a BEAC-nak az élvonalban hét olyan meccse volt, ahol 10 pont alatt alakult a differencia és azok közül egyet tudott megnyerni, addig a Vasas kilenc ilyen találkozót vívott és azokon négy győzelmet is begyűjtött.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: