U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lezárult az alapszakasz Franciaországban

2018.04.14. 23:39 | Franciaország

Szombaton este rendezték a francia alapszakasz utolsó fordulóját. Az már korábban eldőlt, hogy a tabella első három helyén Bourges, Charleville Mézières, Villeneuve d'Ascq sorrendben végeznek a csapatok. A sűrű középmezőnyben viszont nagy izgalmak alakultak ki, a játéknap nyertese a Basket Landes lett.


Kezdjük összefoglalónkat az élcsapatokkal, hiszen a játéknap programjában szerepelt egy Bourges - Charleville-Mézières csúcsrangadó. Jövő héten ez a két csapat vívja a kupa fináléját. Bár ennek a bajnoki meccsnek tétje nem volt, de óriási csata alakult ki, melynek végén 77-76-os győzelmet aratott a Charleville-Mézières. A végjátékban nem volt vissza négy másodperc, amikor 74-74 után Valeriya Berezhynska triplát értékesített. Ezt követően a Bourges már nem tudott egyenlíteni.

 


A Basket Landes 68-56-os győzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában. A negyedik negyedben 52-51 után egy 12-0-s szériával hagyták állva riválisukat. A 16 pontos Celine Dumerc lett a legeredményesebbjük. Sokat ért a siker, hiszen ezzel befutottak a negyedik helyre. A Lyon a 18 pontos Haley Peters vezetésével végig kézben tartva az irányítást 65-55-re múlta felül a Villeneuve d'Ascq gárdáját. A Tarbes pedig a papírformának megfelelően Michele Plouffe (27 pont, 10 lepattanó) klasszis játékával kiütötte a Roche Vendée-t.


Az előzőekben kiemelt eredményeknek köszönhetően hármas holtverseny alakult ki a 4-6. helyen a Landes, a Lyon és a Tarbes között. A három 13/9-es mutatóval rendelkező együttes esetében mini-tabella döntött, melyből a Landes jött ki győztesen. A negyedik hely az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőben pályaelőnyt ér. Itt a Landes ellenfele a Lyon lesz.


Ahogy korábban kiemeltük, jövő hétvégén rendezik a Francia Kupa döntőjét. Ezt követően a rájátszás április 25-én veszi kezdetét.


Eredmények

Hainaut Basket - Nantes Rezé 73-84
Nice - Mondeville 43-66
Roche Vendée - Tarbes 48-77
Lyon - Villeneuve d'Ascq 65-55
Bourges - Charleville-Mézières 76-77
Lattes Montpellier - Basket Landes 56-68


A negyeddöntők párosítása
Bourges (1) - Nantes Rezé (8)
Charleville-Mézières (2) - Lattes Montpellier (7)
Villeneuve d’Ascq (3) - Tarbes (6)
Basket Landes (4) - Lyon (5)


Az alapszakasz végeredménye

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: