U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Hivatalosan is bemutatták Juhász Dorkát az Ohio State-nél

2018.04.16. 21:14 | Magyarország

Már korábban bejelentésre került a hazai közvélemény számára, hogy Juhász Dorka az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, az Ohio State hallgatója lesz. Az intézmény női kosaras szakmai programjának honlapján hétfőn hivatalosan is bemutatták az érkező magyar tehetséget.

 


Az Ohio State közleménye hangsúlyozza, hogy Juhász Dorka 2015 óta szerepel hazája korosztályos válogatottjaiban. A statisztikák közül a 2017-es U19-es Világbajnokság hét mérkőzésén elért 11.7 pont, 9.4 lepattanó átlagot emelik ki. Kevin McGuff vezetőedző egy sokoldalú játékosként mutatja be Juhász Dorkát, akiről természetesen azt is megemlítik, hogy az édesanyja Balázs Hajnalka generációja egyik legjobb magyar játékosa volt.


Éppen hétfőn az M4 Sport kosárlabda-magazinjában került adásba egy rövid portré Juhász Dorkáról, aki a nyári U18-as Európa-bajnokságon elszenvedett elülső keresztszalag-szakadása után lábadozik. A teljes összeállítás IDE KATTINTVA a 46. perctől látható. Ebben a beszélgetésben is szóba került a tengerentúli folytatás.

 


„Mindig is pakliban volt Amerika. Lassan már három éve szerepeltem az első Európa-bajnokságomon, ami után több amerikai egyetem megkeresett. Akkor figyeltem fel erre, hogy ez nem egy rossz lehetőség és nálam is szóba jöhet, hogy kint tanuljak. Igazából most a sérülésem után fogalmazódott meg bennem, hogy ki szeretnék menni” – mondta az M4 Sportnak Juhász Dorka, aki egy kiváló szakmai programba kerül. Ennek megfelelően nagyok a várakozások.


„Dorkának olyan pluszt adhat az amerikai egyetemi kosárlabda - a másfajta edzésmunka, mentalitás, csapatjáték, sokat fejlődhet egyénileg is -, hogy nem indulnánk neki, ha nem hinnénk abban: topjátékosként jöhet vissza.” - ezek már az édesanya Balázs Hajnalka szavai.


Ezúton is sok sikert kívánunk!

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: