U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Médianapot tartott a Final Four-ra készülő Yakin Dogu Universitesi

2018.04.16. 17:10 | EuroLiga

Hétfőn Isztambulban az Euroliga Final Four-ra készülő Yakin Dogu Universitesi médianapot tartott. A klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosok is az újságírók rendelkezésére álltak. A YDÜ igen tartalmas és színvonalas sajtóanyagából az olvasható ki, hogy óvatos, de bizakodó a hangulat a törököknél.

 

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr


A Yakin Dogu Universitesi példátlan szériában van, hiszen az elmúlt öt versenysorozatot, ahol elindultak, azt megnyerték. Ez azt jelenti, hogy tavaly bajnokok lettek Törökországban, elhódították a Török Kupát és az Európa Kupát. Megnyerték december végén az Elnöki Kupát és idén a Török Kupában megvédték a címüket. Isik Eyigüngör a YDÜ égisze alatt működő sportklub elnöke a bevezetőjében elmondta: az idei évadra női kosárlabdában a céljuk az Euroliga Final Four elérése volt és ennek megfelelően állították össze a keretüket.


„Ahogy a szezon előtt is mondtam, minőségi játékosaink vannak. Véleményem szerint a három legerősebb csapat közé tartozunk Európában. Az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk mellett mi is bekerültünk a Final Four-ba, ahol az elődöntőben a házigazda Sopronnal fogunk mérkőzni. Hiszek a csapatban és abban, hogy elérhetjük a döntőt. Ott pedig már csak 40 percre lennénk a trófeától, még ha nem is mi számítanánk esélyesnek.” – fogalmazott diplomatikusan a YDÜ női kosárlabdacsapatának első embere arra a kérdésre válaszolva, hogy elérhetőnek tartja-e sorozatban a hatodik trófeát.


A hétfői sajtóeseményen a másik nyilatkozó vezető Haluk Nayman volt, aki a női csapat napi ügyeit viszi az elnökségi tagok közül. Elsősorban arról beszélt, hogy a klub szempontjából nagyon fontos mérföldkőnek számít a Final Four-ba kerülés. Ezzel ugyanis lényegesen több embert érhetnek el, mint korábban bármilyen más eredményükkel. Természetesen hozzátette, hogy mindent meg fognak tenni a lehető legjobb szereplés érdekében.

 

 

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr


A török csapatot itthonról olyan szemmel nézhetjük, hogy a Sopron majd velük mérkőzik az elődöntőben. Érdekes figyelni, hogy ők miként közelítik meg ezt a meccset. Zafer Kalaycioglu vezetőedző hosszasan méltatta a magyar csapatot.


„A Sopron kiválóan védekezik és tökéletes csapategység jellemzi. A negyeddöntőben a Fenerbahce-t 20 ponttal le tudták győzni. Ők 2009 után tértek vissza a Final Four-ba. Nekünk ez az első évünk az Euroligában. Megnyertük a csoportunkat, bejutottunk a Final Four-ba. Ez nagy siker, ami mögött hatalmas csapatmunka van.” - jelentette ki a rutinos szakember, aki azt is elmondta, hogy alaposan kielemezték a Fenerbahce elleni negyeddöntő párharcot. Megtudhatjuk a sajtóanyagukból, hogy vezényelt olyan edzést a YDÜ stábja, amikor hangszórókból a soproni csarnok atmoszférája szólt. Annak érdekében, hogy a Fener elleni párharcban tapasztalt körülményeket szokják a játékosaik.


Zafer Kalaycioglu arról is beszélt, hogy már eddig nagy sikerek jellemezték az évet. Külön kiemelte, hogy az Euroligában „halálcsoportban” végeztek az élen a Jekatyerinburg és a Fenerbahce előtt. Megnyerték az alapszakaszt Törökországban. „Ezeket az eredményeket nem szabad lebecsülni.” – mondta a szakember. A jó szereplés hátterét elsősorban abban látja, hogy bár klubként most jutottak először ilyen szintre a nemzetközi porondon, de a játékosaik tapasztaltak. A szakvezető ezúttal is a csapategységet említette, miután az egyéni célok háttérbe szorításával csapatként tudnak küzdeni.

 

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

 

Videós összefoglaló

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: